Fira de les Trementinaires a Tuixent
Data inici
26/05/2024
Data final
26/05/2024
Període
Primavera
Temàtica
Gastronomia local
Territori
Alt Pirineu
Comarca
Alt Urgell
Municipi
Josa i Tuixén
Codi Postal
25717
Recinte Firal
No pertany a un recinte firal
Organitzador
Parc Natural del Cadí - Moixeró

Fira de les Trementinaires a Tuixent

   Josa i Tuixén / Alt Urgell / Alt Pirineu

 26/05/2024 - 26/05/2024 


La Fira de les Trementinaires és un esdeveniment tradicional que se celebra a Tuixent, a la comarca de l´Alt Urgell. Aquesta festa commemora i posa en valor la figura de les trementinaires, dones que tradicionalment recollien i comercialitzaven plantes medicinals i remeis naturals.

Durant la Fira de les Trementinaires, els visitants poden participar en diverses activitats relacionades amb les plantes medicinals i la cultura popular, com ara rutes guiades per les muntanyes on es recollien les plantes, tallers de preparació de remeis naturals, exposicions sobre la història i el paper de les trementinaires, i mercats de productes artesanals i gastronòmics.

Les trementinaires de la vall de la Vansa – Josa i Tuixent, anaven pel món carregades d’herbes guaridores i remeis casolans . D’aquell vell ofici en fem avui la festa de la natura i la saviesa popular.

Aquesta festa és una ocasió per conèixer i valorar el llegat cultural i natural de les trementinaires, així com per gaudir de la bellesa dels entorns naturals on es desenvolupava la seva activitat.

Falten 24 dies perque comenci.

  Opinió dels usuaris

Valora aquesta Fira:
[ Mitjana: 0]

  Galeria d'imatges

Festa De Les Trementinaires 2014 Tuixent Fira De Les Trementinaires A Tuixent Foto 1 Min Fira De Les Trementinaires A Tuixent Foto 2 Min Fira De Les Trementinaires A Tuixent Foto 3 Min Fira De Les Trementinaires A Tuixent Foto 4 Min

Info comercialització i reserva d'espais

Accedeix si vols veure la info de comercialització o registra´t si encara no formes part de la comunitat Fires Catalanes. És 100% gratuït.
Register

  Galeria de Cartells

Trementinaires Tuixent 2024 Fira De Les Trementinaires A Tuixent Cartell 2023 Fira De Les Trementinaires A Tuixent Cartell 2021 Fira De Les Trementinaires A Tuixent Cartell 2019



Informació per a FIRAIRES
Si sou FIRAIRE, podeu consultar el detall de la INFORMACIÓ DE CONTACTE d'aquesta FIRA si us REGISTREU a firescatalanes.cat i consulteu la fira estant loguejats.