Fires Lluçanès

La Comarca del Lluçanès ens ofereix interessants fires, mostres, mercats i jornades gastronòmiques repartides per tot el seu territori.

 

La Comarca del Lluçanès

El Lluçanès és una comarca amb un encant especial, amb paisatges rurals i una rica tradició cultural. Amb una població de més de 40 mil habitants, destaca per la seva tranquil·litat i les seves tradicions locals.
 
El Lluçanès Foto Min

 

Fires destacades del Lluçanès

Al Lluçanès trobem esdeveniments únics com la Fira de Sant Miquel a Prats de Lluçanès, una celebració que destaca pel seu ambient festiu i les activitats tradicionals. També cal mencionar la Fira de la Mel a Sant Boi de Lluçanès, on es poden degustar les delícies locals.
 
 

Gastronomia del Lluçanès

La gastronomia del Lluçanès és un viatge pel sabor autèntic dels productes locals. Des de les especialitats com el formatge de l’Artiga fins als plats tradicionals com truita de riu i escudella i carn d’olla. Els productes de la terra, com els carns ecològiques i les hortalisses fresques, són protagonistes de la cuina local.
 
Les festes gastronòmiques també tenen un paper destacat al Lluçanès, amb esdeveniments com la Fira dels Embotits a Olost, que destaca per la varietat d’embotits artesans i productes locals.
 

Lluçanès: Ressenya Històrica

El Lluçanès, situat al cor de Catalunya, té una història que es remunta a èpoques antigues. Habitada des de temps prehistòrics, aquesta comarca ha experimentat diverses etapes culturals que han deixat una empremta profunda.
Durant l’època medieval, el Lluçanès va veure la construcció de nombroses esglésies romàniques, moltes de les quals encara es conserven avui. Els seus paisatges rurals han estat testimoni de la vida agrícola i ramadera al llarg dels segles.
La comarca va jugar un paper important durant la guerra de Successió, amb esdeveniments rellevants que van marcar la seva història. Des de llavors, ha evolucionat cap a una societat moderna, mantenint, però, el seu esperit rural i la seva identitat cultural única.

On és el Lluçanès?

Comarca Llucanes Mapa Min

Properes Fires del Lluçanès

No hi ha ara mateix fires futures de la comarca especificada.

Fires ja realitzades Lluçanès

No hi ha ara mateix fires futures de la comarca especificada.