Fires Terra Alta

La Comarca de la Terra Alta ens ofereix interessants fires, mostres, mercats i jornades gastronòmiques repartides per tot el seu territori.

 

La Comarca de la Terra Alta

La Terra Alta compta amb més de XX mil habitants i la seva capital és la ciutat de Gandesa. La comarca és coneguda pel seu entorn natural i la producció de vins de qualitat.
 
La Terra Alta Foto Min

 

Fires destacades de la Terra Alta

A la Comarca de la Terra Alta, es destaquen fires com la Fira de Gandesa, que celebra les tradicions locals i ofereix una varietat de productes artesanals. També destaca la Fira del Vi de Batea, un esdeveniment enoturístic amb vins de gran qualitat.
 
 

Gastronomia de la Terra Alta

La gastronomia de la Terra Alta combina la riquesa dels productes de la terra amb la tradició culinària local. Destaquen plats com oli d’oliva verge extra, formatges artesans, i carne a la brasa. Els vins de la Terra Alta, amb denominació d’origen, són reconeguts a nivell nacional.

Història de la Terra Alta

La Terra Alta, amb una rica història que es remunta a temps antics, ha estat modelada per diverses cultures i èpoques. Des dels ibers fins als romans, la comarca ha estat un mosaic de civilitzacions.
Durant l’Edat Mitjana, la Terra Alta va experimentar un creixement amb la construcció de castells i la presència de l’orde del Temple. Els monestirs també van jugar un paper important en el desenvolupament de la regió.
Amb el temps, la Terra Alta va passar per diverses transformacions polítiques i socials, deixant una empremta en la seva identitat. Les festes locals i les tradicions han estat transmeses de generació en generació, contribuint al teixit cultural de la comarca.
El paisatge diversificat, des dels camps de vinya fins als relleus muntanyosos, ha format la vida quotidiana de la gent de la Terra Alta. Avui en dia, la comarca segueix sent un lloc on la història es fusiona amb la modernitat, creant una experiència única per a tots els qui la visiten.

On és la Terra Alta?

La Terra Alta Mapa

Properes Fires de la Terra Alta

No hi ha ara mateix fires futures de la comarca especificada.

Fires ja realitzades Terra Alta

08-06-24 a 09-06-24

Fira d’Artesania PinellArt

El Pinell de Brai
01-06-24 a 02-06-24

Festa de la Mel d’Arnes

Arnes
25-05-24 a 26-05-24

Mercat Medieval a Batea

Batea
14-04-24

Fira del Tocino a Caseres

Caseres
08-12-23 a 10-12-23

Festa de l’Oli a La Fatarella

La Fatarella
03-11-23 a 05-11-23

Festa del Vi a Gandesa

Gandesa
07-10-23 a 08-10-23

Festa de l’aiguardent a Prat de Compte

Prat de Comte