Fira Modernista a Terrassa
Data inici
06/05/2022
Data final
08/05/2022
Període
Primavera
Temàtica
Modernista
Territori
Barcelona
Comarca
Vallès Occidental
Municipi
Terrassa
Recinte Firal
No pertany a un recinte firal
Com arribar-hi   

Fira Modernista a Terrassa

   Terrassa / Vallès Occidental / Barcelona

 06/05/2022 - 08/05/2022 


Fira Modernista de Terrassa: La gran festa del Modernisme català. Un sorprenent viatge al passat per reproduir l’esplendor modernista de Terrassa de finals de segle XIX i principis del XX. Personatges singulars, recreacions històriques, artesans tradicionals, visites als principals edificis modernistes, exposicions, espectacles i sobretot el caliu de la gent que protagonitza la Fira al carrer amb els seus vestit d’època, ens ofereixen l’oportunitat de viure una experiència única.

L’Ajuntament de Terrassa va impulsar la Fira Modernista de Terrassa l’any 2003 amb l’objectiu de recuperar la vella tradició de la Fira de Primavera, que es va institucionalitzar a Terrassa l’any 1228 per un privilegi del rei Jaume I.
Des de l’any 2007, la Fira Modernista de Terrassa està declarada per la Generalitat de Catalunya com a festa local d’interès turístic. L’any 2010, aquest certamen també va obtenir un dels Premis de Catalunya de Comunicació i Relacions Públiques en la categoria d’activitats turístiques, atorgat per l’Associació Catalana de Comunicació i Relacions Públiques i la Fundació per al Foment de la Comunicació i el Desenvolupament.

Al llarg de tot el cap de setmana es celebra una mostra de parades d’artesania i alimentació Artesana que conformen el mercat modernista.

A l’entorn de l’excepcional edifici modernista de la Masia Freixa, es pot trobar el Mercat d’artesania i al llarg de la Rambla d’Egara davant del magnífic conjunt patrimonial del Vapor Aymerich Amat i Jover denominat com una de les catedrals del modernisme Industrial i actualment seu del Museu de la Ciència i de la Tècnica de Catalunya trobareu el mercat d’alimentació artesana.

Aquest conjunt de parades que composen el Mercat Modernista ofereix al visitant una gran diversitat de parades, amb productes i articles elaborats seguint els processos naturals i artesanals.
El Mercat Modernista es complementa amb els diferents tallers participatius i les demostracions d’oficis que ens ofereixen els mestres artesans d’oficis antics: forjadors, ceramistes, vitrallers, ferradors de cavalls, boters, llauners, adobers, picapedrers, orfebres, treballs d’alabastre, lutiers, teixidors, cistellers, esclopers, etc.

Parades de venda d’alimentació:

  • Embotits. Embotits curats i bullits, pernils, cecines, llonganisses, fuets, cap de llom, secallones, bisbes bulls, llardons, embotits casolans i de muntanya elaborats de forma artesanal.
  • Patés i conserves. Paté de porc ibèric, d’ànec, d’olives, conserves d’anxoves elaborats de forma artesanal.
  • Melmelades i confitures i vinagres. Melmelades naturals, codonyat i confitures elaborades artesanament amb albercoc, figues, llimones, aranyons, gerd, mírtils, móres, saüc. Vinagres de cinc aromes, a l’estragó, amb gerd.
  • Formatges. Formatges curats d’ovella, vaca, i cabra, pastissos de formatge, formatge fresc (mató, recuits, iogurts), elaborats de forma artesanal.
  • Herboristeria. Tes, infusions, plantes medicinals i remeis.
  • Pa i coques. Coques variades. Coques reixades amb xocolata, de cabell de àngel, de poma, de vidre, i pa de pessic.
  • Ametlles garrapinyades. Elaborades artesanament amb ametlles i sucre.
  • Mel i productes d’apicultura. Mels, pol·len, pròpolis, gelea reial, arrop, fruits secs amb mel, procedent de les Borges del Camp.
  • Xocolates. Xocolates amb rajola, amb fruits secs tots ells elaborats artesanament.

Info comercialització i reserva d'espais

Accedeix si vols veure la info de comercialització o registra´t si encara no formes part de la comunitat Fires Catalanes. És 100% gratuït.
Register

  Galeria de CartellsInformació per a FIRAIRES
Si sou FIRAIRE, podeu consultar el detall de la INFORMACIÓ DE CONTACTE d'aquesta FIRA si us REGISTREU a firescatalanes.cat i consulteu la fira estant loguejats.

Comparteix la informació, tria una xarxa social:

Serveis per a ORGANITZADORS DE FIRES
Si sou una FIRA, i només si sou una FIRA, consulteu en aquest correu preu i condicions dels nostres serveis de direcció tècnica, assessorament, logística, seguretat, plans d'evaquació, muntatges stands i carpes, programacions temàtiques, firaries per tipologia, etc...

Properes Fires

Xxss Mercat Nadal 2023 Tv 4k
05-12-23 a 10-12-23

Mercat de Nadal a Caldes de Montbui

Caldes de Montbui
(Vallès Oriental)
Fira De Sant Nicolau A El Mallol Portada 23 Min
06-12-23

Fira de Sant Nicolau a El Mallol

La Vall d'en Bas
(Garrotxa)
X Fira Del Joc I De Nadal Berga Portada Min
06-12-23

Fira del joc i del Nadal a Berga

Berga
(Berguedà)
Fira De La Vall A Tuixent Portada 23 Min
08-12-23

Fira de la Vall a Tuixent

Josa i Tuixén
(Alt Urgell)
Fira De La Puríssima, Festa Del Blat De Moro Escairat Portada Min
08-12-23

Fira Puríssima, festa del blat de moro escairat

Gironella
(Berguedà)
Go to Top