Fira Sant Ermengol a La Seu d’Urgell
Data inici
13/10/2023
Data final
15/10/2023
Període
Tardor
Temàtica
Formatges
Territori
Lleida
Comarca
Alt Urgell
Municipi
La Seu d'Urgell
Espai
Carrers de la vila
Codi Postal
25700
Recinte Firal
No pertany a un recinte firal
Organitzador
Ajuntament de la Seu d'Urgell
Com arribar-hi   

Fira Sant Ermengol a La Seu d’Urgell

   La Seu d'Urgell / Alt Urgell / Lleida

       Carrers de la vila

 13/10/2023 - 15/10/2023 


Durant el tercer cap de setmana del mes d’octubre, la Seu d’Urgell celebra la mil·lenària Fira de Sant Ermengol. 29a. Fira de Formatges Artesans del Pirineu. 13 (tarda) – 14 – 15 d’octubre de 2023 a La Seu d’Urgell (Alt Urgell).

Cartell Fira Sant Ermengol a La Seu d'Urgell 2023 (1)Un any més, acollim a la Seu d’Urgell la Fira de Sant Ermengol els dies 13, 14 i 15 d’octubre.
Un dels millors llegats que ens deixa la mil·lenària història de la nostra ciutat, la Seu d’Urgell, és la Fira de Sant Ermengol, que trobem documentada per primera vegada l’any 1048.

Al llarg dels segles ha patit nombrosos canvis de denominació i d’ubicació. Durant la immensa majoria d’anys que s’ha celebrat ha estat bàsicament dedicada al sector primari, és a dir, agrari i ramader, augmentant al llarg del segle XX de forma progressiva la presència del tèxtil.

A finals dels anys 80 i principis dels anys 90, es va començar a buscar un eix diferenciador per aquesta Fira. Primer es va apostar per la fira artesana que encara continua avui dia i el 1995 es va fer el que ha esdevingut com la gran aposta, l’especialització en el formatge artesà. I és que el formatge forma part de l’ADN de la ciutat. Al llarg del segle XX, la Cooperativa Cadí i després les Lleteries la Seu, dues indústries làctiques, van generar noves oportunitats i creixement a la ciutat i comarca.

 

Fira de Sant Ermengol_Fira de Formatges Artesans del Pirineu_IMG_8909La primera Fira dels Formatges Artesans del PIrineu es va ubicar en una carpa a la plaça dels Oms. En aquest espai s’hi van celebrar les primeres edicions, i un cop consolidada es va traslladar a la ubicació actual, garantint així un espai més gran i més còmode d’acord amb les necessitats d’una fira en creixement.
Ara que ja han passat gairebé 30 anys des de la primera edició de la Fira de Formatges del Pirineu, veiem com la fira ha esdevingut un referent de tot Catalunya en tradició, qualitat, servei i innovació, sabent adaptar-se a les diferents casuístiques al llarg dels anys. Actualment el camí Ral de Cerdanya es converteix en un passeig de casetes de fusta que acull més de 50 formatgeries artesanes del Pirineu català, l’aragonès, el basc i el francés.

Fira de Sant Ermengol_Fira de Formatges Artesans del Pirineu_QCT2823El tercer cap de setmana del mes d’octubre sempre podreu gaudir doncs de la Fira de Formatges Artesans del Pirineu però la Fira de Sant Ermengol és molt més que això i acull també:

 

  • La fira d’artesania alimentària i no alimentària, amb més de 100 artesans.
  • La fira de venda ambulant amb més de 200 parades de moda, complements i paraments de la llar.
  • L’autofira amb els 7 concessionaris de la ciutat i les millor ofertes automobilístiques.
  • La Gastrofira amb una variada oferta gastronómica.
  • I també un programa d’activitats culturals per a totes les edats.

 

Que gaudiu molt de la fira urgellenca més universal!

Bona Fira de Sant Ermengol!

  Galeria d'imatges


Info comercialització i reserva d'espais

Accedeix si vols veure la info de comercialització o registra´t si encara no formes part de la comunitat Fires Catalanes. És 100% gratuït.
Register

  Galeria de CartellsInformació per a FIRAIRES
Si sou FIRAIRE, podeu consultar el detall de la INFORMACIÓ DE CONTACTE d'aquesta FIRA si us REGISTREU a firescatalanes.cat i consulteu la fira estant loguejats.