Mostra de Vins, Caves i cervesa a Sant Joan Despí
Temàtica
Vins i Caves
Recinte Firal
No pertany a un recinte firal
Període
Tardor
Municipi
Sant Joan Despí

Mostra de Vins, Caves i cervesa a Sant Joan Despí

   Sant Joan Despí / Baix Llobregat / Barcelona

  05/10/2019 a 05/10/2019  


Dins de la FiraDespí trobareu un acollidor espai de degustació de vins, caves i cervesa artesana.

L’espai comptarà també amb una zona gastronòmica a càrrec del Mercat Municipal de Les Planes.

Podreu comprar un “tiquet degustació” de tres vins a escollir per 5€ o reservar per a la “zona de tast” per 6€ i conèixer en profunditat les diferents varietats.

 

MOSTRA VINS, CAVES – EL CELLERET DE LA MARTA

CAVES:

PEDREGOSA MILLESIMÉ

Vista: Color daurat amb tonalitats vermelloses molt clares. Nas: Aromes elegants i complexos. Es fonen les notes de fruita blanca amb matisos de mel, torrats i cítrics. Boca: Frescor intensa i persistent, amb un bon equilibri entre cremositat i acidesa.

Temperatura recomanada de consum: 5-6ºC.

Graduació alcohòlica: 11,6º

Cava artesanal Brut Nature elaborat a Sant Sadurní d’Anoia, amb un 74% de Pinot Noir i un 26% de Chardonnay. Un cop el raïm entra al celler, cada varietat es tracta per separat. Després de diversos cupatges, s’en tria el millor. S’embotella i roman un mínim de 20 mesos a la cava abans del seu degollament.

ROSAT MUSCÀNDIA ROSÉ

Vista: color rosat pàl·lid. Nas: fresc i net, amb records a fruites vermelles, maduixa i fruites del bosc. Lleuger aroma a criança. Boca: fresc i llaminer, lleugerament àcid però gens agressiu, amb un punt de dolçor. Carbònic fi i molt ben integrat.

Temperatura recomanada de consum: 5 – 7ºC

Graduació alcohòlica: 11,5 % vol.

Cava Rosat elaborat a Sant Sadurní d’Anoia a partir de la varietat de raïm Pinot Noir exclusivament, ha estat criat durant més de 30 mesos en rimes dins la cava a temperatura constant. L’aclarit s’ha fet en pupitres tradicionals i el degollament s’ha fet manualment, ampolla per ampolla.

MUSCÀNDIA BÀLSAM BRUT

Vista: Net i brillant, d’un to groc pàl·lid amb reflexos verdosos. El gas carbònic forma corones i rosaris fins. Nas: Net, expressa joventut i fruita blanca. Boca: Acidesa moderada, fresc, llaminer. Surt la máxima expressió de la fruita. Lleugerament dolç.

Temperatura recomanada de consum: 5-7ºC

Graduació alcohòlica: 11,5 % vol.

Aquest Cava Muscàndia Bàlsam és un cava Brut elaborat seguint al 100% el mètode

tradicional. Criat durant un mínim de 12 mesos a les caves, sota terra, on hi ha una

temperatura constant de 16º. Aclarit manual en pupitres i degollament manual,

ampolla per ampolla.

VINS BLANCS:

DIORAMA CHARDONNAY · DO Penedès · Vi ecològic

Vista: Vi blanc de color groc intens i brillant. Nas: Vi de gran intensitat amb aromes tropicals entre les quals destaquen la pinya, el maracuià o el plàtan. Boca: D’un caràcter varietal molt marcat, influenciat pel clima mediterrani calorós. Amb gran persistència en boca i molt harmònic.

Temperatura recomanada de consum: 10ºC

Grau alcohòlic: 13,5%

La collita es realitza de matinada, per procurar que estigui el més fresc possible. Ràpidament es duu al celler per premsar i extreure el most. A continuació es fermenta a baixa temperatura durant unes 3 setmanes. Després es clarifica, s’estabilitza i es filtra per al seu embotellat. Tot el procés s’efectua d’acord amb la normativa vigent sobre vins ecològics.

BLAU CEL · DO Tarragona · Vi ecològic

Vista: Color molt net, gairebé transparent. Nas: Vi molt aromàtic, amb records a cítrics i flors blanques. Boca: En boca és suau, amb un regust a fruita blanca i a flors. D’una agradable acidesa, és fresc i persistent.

Temperatura recomanada de consum: 7-9ºC.

Graduació: 12,5% vol.

Després de l’entrada al celler, es fa una acurada selecció del raïm i es descarta aquell que no compleix els requisits de qualitat. Aquest vi ha estat elaborat amb les varietats Xarel·lo, anomenat localment Cartoixà, i Macabeu. Cada varietat es vinifica de manera separada, i és després de la fermentació i un cop estabilitzat, quan es fan diversos cupatges, i se’n tria el millor.

BLANCA · DO Montsant

Vista: Color viu i daurat, no és excessivament brillant. Nas: Aromes a flors blanques, préssec, pera, poma àcida i plàtan. En la fase de les aromes secundàries hi trobem el caramel, la flor del taronger i el codony. Boca: Directe, amb una lleu acidesa, és sedós i mineral. Molt equilibrat.

Temperatura recomanada de consum: 7-8ºC

Graduació alcohòlica: 14% vol.

Les vinyes, a tocar de la Masia, es troben a 350 – 425 m. d’alçada, i el cultiu es realitza en terrasses i en la pendent de la muntanya, amb una extensió total de 9 hectàrees. Els ceps tenen entre 8 i 35 anys, i la producció per planta és inferior als 2 kg de raïm. Els vins respecten l’entorn natural i són de producció artesanal.

VINS NEGRES:

DIORAMA SIRAH · DO Montsant

Vista: Aspecte cristal·lí amb tons violetes i blaus. Nas: Destaca amb força la fruita, sobretot les mores i violetes. Posteriorment apareixen notes de figues seques i xocolata. Boca: Molt saborós. Les fruites vermelles i melmelades destaquen per sobre d’uns tanins molt rodons i poc intensos.

Temperatura recomanada de consum: 18ºC

Grau alcohòlic: 12,5%

Per elaborar aquest vi negre de la DO Montsant, un cop el raïm és al celler es derrapa i s’encuba per deixar-lo macerar durant una setmana. D’aquesta manera, s’extreu tota la seva fruita, i una mica de tanins. Transcorregut aquest temps, es premsa i s’acaba de fermentar, per després passar-lo a botes de roure, on hi reposarà entre 4 i 5 mesos. Finalment, s’embotella per mantenir totes les seves essències intactes.

ESTEL D’ARGENT CABERNET SAUVIGNON

Vista: Color rubí intens de capa mitjana. Nas: Molt aromàtic, amb notes potents de fruites del bosc. En una segona fase apareixen espècies dolces amb punts florals. Boca: És carnós, franc i equilibrat. Té un postgust llarg i elegant.

Temperatura recomanada de consum: 15ºC.

Graduació alcohòlica: 12,8% vol.

Vi negre jove monovarietal elaborat únicament amb Cabernet Sauvignon. Un cop el raïm arriba al celler, se seleccionen els grans de raïm bons i es deixen macerar durant 10 dies a 25ºC. Una vegada produïda la fermentació, i quan l’enòleg ho creu adient, s’embotella i es deixa reposar un mínim de 18 mesos abans de sortir al mercat.

GARNATXA NEGRA CASA MARIOL · DO Terra Alta · Vi ecològic

Vista: Tons de color granat intensos aportats pels tanins típics de la Terra Alta. Nas: Les aromes intenses a fruita vermella madura (gerds, maduixetes silvestres…) es combinen amb tocs vegetals típics del bosc. Boca: Sec en l’atac, gras i amb un bon cos en el seu pas per boca, té una bona acidesa.

Temperatura recomanada de consum: 14º C.

Graduació alcohòlica: 12,5% vol.

Vi negre elaborat amb Garnatxa Negra Ecològica de Batea. Després de fer una selecció dels millors grans de raïm, es fa una fermentació a temperatura controlada en dipòsits d’acer inoxidable. Un cop es considera que el vi ja està prou madur, s’embotella i es deixa reposar en ampolla.

CERVESES ARTESANES – TRO ALE

VIC SECRET “PALE ALE”

Graduació alcohòlica: 5%

Grau d’amargor: 20 IBU

Cervesa rossa, lleugerament llupulada i aromàtica.

FRAMBUESA & MORAS

Graduació alcohòlica: 3,8%

Grau d’amargor: 8 IBU

Cervesa de color roig, de blat, àcida, refrescant, lleugera i afruitada.


Info comercialització i reserva d'espais

Accedeix si vols veure la info de comercialització o registra´t si encara no formes part de la comunitat Fires Catalanes. És 100% gratuït.
Register

  Galeria de Cartells



Serveis per a FIRES
Si sou una FIRA, i només si sou una FIRA, consulteu a serveis@firescatalanes.cat preu i condicions dels nostres serveis de direcció tècnica, assessorament, logística, seguretat, plans d'evaquació, muntatges stands i carpes, programacions temàtiques, firaries per tipologia, etc...