Fires Moianès

La Comarca del Moianès ens ofereix interessants fires, mostres, mercats i jornades gastronòmiques repartides per tot el seu territori.

 

La Comarca del Moianès

El Moianès compta amb una població de més de 30 mil habitants i la seva capital és la ciutat de Manresa. El motor econòmic del Moianès és la agricultura i la indústria, i això es veu reflectit en les seves fires i mercats.
 
El Moianès Foto

 

Fires destacades del Moianès

A la Comarca del Moianès destaquen per la seva història fires com la Fira del Terra Endins de Castellterçol, que s’enmarca en la Festa Major del municipi, així com la Fira dels Cereals de Moià.

En la vessant més natural del Moianès, cal remarcar la Fira de la Natura de Monistrol de Calders, una mostra de vivers, floristes i experts en jardineria d’arreu de la comarca, i la Eco Fira de Moià, dedicada al producte ecològic, les energies renovables i el consum responsable del Moianès.
 
 

Gastronomia del Moianès

La gastronomia de la comarca es troba en la frontera entre la cuina de terra endins i la de litoral, fusionant tradició i modernitat.

Parlar de la gastronomia al Moianès significa abordar la riquesa de la tradició i la innovació. Des dels plats típics com Fricandó de Vedella fins als més sofisticats com Rovellons amb Romesco, la comarca ofereix una varietat culinària única. No es pot oblidar la mel de moixernó ni l’oli d’oliva, així com el pa de blat i el pa de coca, que es fusionen amb els més autèntics.

La gastronomia al Moianès també implica gaudir de plats tradicionals com Braç de Gitano, Bacallà a la Llauna i Cap-i-Pota, així com les abundants opcions de plats fondos, Pollastre amb Escudella i Carn de Caça. Els embotits tenen una gran rellevància, destacant els llonganisses, els botifarres i els fuet. Els vins de la comarca, amb cellers escampats per tot el territori, també són testimonis d’una rica tradició vinícola.

Moianès: Història Breu

El Moianès, situat al cor de Catalunya, té una història fascinant. Amb arrels ancestrals, la comarca ha estat testimoni de diverses èpoques i esdeveniments.
Des de vestigis ibers fins a la influència romana, el Moianès ha experimentat transformacions marcades. L’Edat Mitjana va veure la construcció de castells que van jugar un paper crucial en la defensa territorial.
L’agricultura ha estat un element essencial en el desenvolupament econòmic del Moianès, i les seves terres han estat escenari de canvis socials al llarg del temps.
Avui, la comarca manté el seu encant rural i l’esperit de la seva història, amb pobles i monuments que reflecteixen el seu passat ric i divers.

On és el Moianès?

El Moianès Mapa

Properes Fires del Moianès

No hi ha ara mateix fires futures de la comarca especificada.

Fires ja realitzades Moianès

15-10-23

Fira de Fires a Castellterçol

Castellterçol
07-10-23 a 08-10-23

Calders Saludable, Fira d’Artesans

Calders