Fires Segarra

La Comarca de la Segarra ofereix interessants fires, mostres, mercats i jornades gastronòmiques en un entorn ric en cultura i tradició.

 

La Comarca de la Segarra

La Segarra té una població de més de 23 mil habitants i la seva capital és la ciutat de Cervera. La comarca destaca pel seu patrimoni històric i la seva influència en la cultura local.
 
La Segarra Foto Min

 

Fires destacades de la Segarra

A la Comarca de la Segarra, es destaquen fires amb arrels profundes com la Fira Medieval de Cervera, que transporta als visitants a l’època medieval, i la Fira del Camp a Sant Guim de Freixenet, que posa de manifest la riquesa agrícola de la comarca.
 
 

Gastronomia de la Segarra

La gastronomia de la comarca és coneguda pels seus plats tradicionals com els carquinyolis i la coca de recapte. Els productes locals com l’oli d’oliva i els embotits també tenen un paper destacat.

Història de la Segarra

La Segarra, situada al cor de Catalunya, és una comarca amb una rica història que es desplega entre paisatges característics i patrimoni cultural. El seu nom prové de la seva situació geogràfica, ressaltant la seva topografia amb elevacions.
Des de èpoques antigues, la Segarra ha estat habitada, amb evidències arqueològiques que mostren l’existència de poblacions prehistòriques. Durant l’Edat Mitjana, la comarca va experimentar un auge amb la construcció de castells i esglésies.
El territori va ser escenari de conflictes històrics, i la seva posició elevada va conferir una importància estratègica. Els nuclis urbans van créixer al voltant de castells que han perdurat com a símbols del passat.
Amb el temps, la Segarra ha mantingut la seva dedicació a l’agricultura i ha sabut preservar el seu llegat arquitectònic. Actualment, la comarca captiva amb la seva autenticitat, oferint una barreja de tradició i modernitat.

On és la Segarra?

La Segarra Mapa

Properes Fires de la Segarra

17-07-24

Fira de Lutiers a Cervera

Cervera
20-07-24 a 21-07-24

Mercat Romà de Iesso

Guissona

Fires ja realitzades Segarra

08-06-24 a 09-06-24

Fira de l’Ou a Sant Guim de Freixenet

Sant Guim de Freixenet
18-05-24 a 19-05-24

Fira del Pa i del Cereal a Cervera

Cervera
16-12-23

Fira de Nadal a Guissona

Guissona
24-11-23 a 26-11-23

Fira Playmobil i Lego a Guissona

Guissona
24-11-23 a 26-11-23

Fira de la Robòtica a Guissona

Guissona
04-11-23

Fira del Foc a Sanaüja

Sanaüja