Festa de la Revolta dels Segadors a Sta Coloma de Farners
Data inici
10/05/2019
Data final
12/05/2019
Període
Primavera
Temàtica
Històrica
Territori
Girona
Comarca
Selva
Municipi
Santa Coloma de Farners
Codi Postal
17430
Recinte Firal
No pertany a un recinte firal

Festa de la Revolta dels Segadors a Sta Coloma de Farners

   Santa Coloma de Farners / Selva / Girona

 10/05/2019 - 12/05/2019 


L’any 2006 es va celebrar per primera vegada la Festa de la revolta dels Segadors. Amb aquesta festa es vol recordar els fets històrics que es van succeir al nostre poble i a la nostra comarca quan el poble es va alçar contra les forces de Felip IV i el comte-duc d’Olivares, originant així la Revolta dels Segadors.

14ª Festa de la Revolta dels Segadors – Santa Coloma de Farners

El cap de setmana del 11 al 12 de maig Santa Coloma de Farners reviurà un dels fets històrics més importants que ha viscut aquesta ciutat: l’esclat de la Revolta dels Segadors.

La primavera del 1640 els ciutadans d’aquesta població de la Selva es rebel·laren contra les tropes de Felip IV i el comte-duc d’Olivares, una rebel·lió que en pocs dies s’estengué arreu de les comarques fins arribar a Barcelona, desencadenat el Corpus de Sang i la Guerra dels Segadors.

Enguany es celebra la 14ª edició de la Festa dels Segadors, sorgida a través de l’Entitat La Sega 1640 i la col·laboració de l’ajuntament de Santa Coloma de Farners, per tal de donar a conèixer als habitants de la vila i a tota Catalunya, els fets històrics que van transcendir notòriament el segle XVII al nostre país.

Per quart any consecutiu, la Festa de la Revolta comptarà amb la col·laboració estrella de la companyia Alma Cubrae, especialitzats en recreacions històriques, fabricació de d’atrezzo i vestuari històric i de fantasia, on ens recrearan algunes de les escenes més rellevants que es visqueren a la vila. Aquestes escenes i d’altres actuacions, es podran veure durant tot el cap de setmana a la Plaça Farners.

Any rere any, la Festa de la Revolta també s’ha consolidat per la seva oferta d’activitats culturals, lúdiques i musicals que atrauen a tots els visitants. A la plaça de la vila s’hi localitza la principal activitat festiva, on s’hi podrà trobar activitat per a tots els públics: mercat d’artesans, campaments dels Segadors i dels “tercios”, recreacions històriques, correfoc emblemàtic a càrrec dels Diables de Pere Botero, visites guiades teatralitzades, exposicions, desfilada de gegants, mostres de cultura popular (entre d’altres, enguany comptem amb la presència de Titot), trabucaires, espectacles infantils, jocs, concerts, servei de taverna, etc.

Resum programació de la XIV Festa de la Revolta dels Segadors (Santa Coloma de Farners, 10,11 i 12 de maig)

Divendres 10 de maig

18.30h Plaça Farners: Presentació de la cervesa artesana Pólvora de cerveses Trabuc.

19:00h Plaça Farners: Espectacle de música i dansa amb Revolta en dansa.

20.00h Plaça Farners: Recreació històrica Caça de bruixes, a càrrec d’Alma Cubrae i La Sega 1640

21.00h Plaça Farners: Sopar popular de la Revolta (Amanida amb patates d’Olot Pollastre amb ceba, prunes i pinyons Postres, pa, vi, aigua, gasosa, café i gotes). Preu: 15 €. Places limitades. Venda de tiquets a: Bar Sport, Can Net i Ferreteria Feliu

22:30h Cantaires de Farners

23:00h Visita guiada teatralitzada

Dissabte 11 de maig

De 09.00 a 21.00h Plaça Farners: Mercat, Campament Segador i de Tercios, Servei de taverna ambientada.

10.00h Plaça Farners: Passacarrers amb batucada i salves a càrrec de Trabucaires d’en Serrallonga i Trabucaires de Cassà de la Selva

10:45h Plaça Farners: Visita guiada teatralitzada pel centre de la vila, recorrent els racons marcats per la Revolta dels Segadors. Inscripcions al Facebook La Sega 1640 i a la taverna.

11:00h Plaça Farners: Espectacle infantil amb els Atrapasomnis

12:00h Plaça Farners: Desfilada dels Tercios pels carrers de la vila

12:00h Plaça Farners: Castellers amb les colles dels Guillats de la Selva i els Castellers de les Gavarres

12:00h Casa de la Paraula: Presentació de l’exposició fotogràfica La Revolta dels Segadors 1640 de Districte IX imatge

l’exposició es podrà visitar del 9 al 25 de maig (consultar horaris a www.casadelaparaula.cat)

13:00h Plaça Farners: Sardanes amb la Cobla Contemporània

16:40h Plaça Farners: Passacarrers amb batucada

17:00h Plaça Farners: Visita guiada teatralitzada pel centre de la vila, recorrent els racons marcats per la Revolta dels Segadors. Inscripcions al Facebook La Sega 1640 i a la taverna.

17:30h Plaça Farners: Trobada de gegants i cercavila amb les colles geganteres de Santa Coloma de Farners, Riudarenes i Salt

18:00h Plaça Farners: Recreació històrica Emboscada i judici a un bandoler, a càrrec d’Alma Cubrae i La Sega 1640.

19:00h Casa de la Paraula: Presentació de la novel·la “Els fills d’en Damià i les llàgrimes de sal” de Gisela Carbonell i Lluís Carbonell

21:00h Plaça Farners: Representació teatral Temps de Revolta, la revolta colomenca que ens portà al Corpus de Sang i a la Guerra dels Segadors, al Campament Segador i al dels Tercios, a càrrec de Alma Cubrae i La Sega 1640

23:00h Plaça Farners: Inici del Correfoc que recorrerà els carrers del centre de la vila, a càrrec dels Diables d’en Pere Botero, en memòria de la crema de cases que va patir la nostra vila.

00:00h Plaça Farners: Concert de la Revolta – El Senyor Peix i Lád CúigEnllaç vídeo

Diumenge 12 de maig

De 09.00 a 21.00h Plaça Farners: Mercat, Campament Segador i de Tercios, Servei de taverna ambientada.

10.00h Plaça Farners: Passacarrers amb batucada i salves a càrrec de Trabucaires d’en Serrallonga i Trabucaires de Cassà de la Selva

10:45h Plaça Farners: Visita guiada teatralitzada pel centre de la vila, recorrent els racons marcats per la Revolta dels Segadors. Inscripcions al Facebook La Sega 1640 i a la taverna.

11:00h Plaça Farners: Espectacle de màgia amb el mag Nür

11:30h Plaça Farners: Desfilada dels Tercios

12:00h Plaça Farners: Explicació de la indumentària, la vestimenta i les tècniques dels Defensors de la Terra i dels Tercios, a càrrec d’Alma Cubrae, La Sega i Trabucaires d’en Serrallonga.

13:00h Plaça Farners: Concert vermut amb Eduard Boada

16:40h Plaça Farners: Passacarrers amb batucada

17:00h Plaça Farners: Explicació de l’elaboració de la Ratafia 1640, a càrrec d’Alma Cubrae i La Sega 1640.

17:30h Plaça Farners: Ball de bastons, a càrrec dels Bastoners de les Guilleries.

18:00h Plaça Farners: Concert de gloses improvisades,a càrrec dels glosadors: Laia Pedrol (Reina de les Nyacres 2015), Gemma Balaguer “Fardatxa” (Reina de les Nyacres 2015), Francesc Ribera “Titot” (Rei de les Nyacres 2010).

19:00h Plaça Farners: Recreació històrica de la Batalla de Riudarenes, a càrrec de: Alma Cubrae, La Sega 1640, els Trabucaires d’en Serrallonga i els Trabucaires de Cassà de la Selva.

19:30h Plaça Farners: Descarregada de trabucs amb els Trabucaires d’en Serrallonga i els Trabucaires de Cassà de la Selva

L’organització adverteix a les persones amb problemes d’oïda o amb sensibilitat auditiva, en especial la gent gran, els infants i els animals, que adoptin mesures de precaució en el actes en els quals participin els trabucaires

L’organització es reserva el dret a modificar la programació.

Consulta aquí la web oficial de Festa de la Revolta dels Segadors a Sta Coloma de Farners.

  Opinió dels usuaris

Valora aquesta Fira:
[ Mitjana: 0]


Info comercialització i reserva d'espais

Accedeix si vols veure la info de comercialització o registra´t si encara no formes part de la comunitat Fires Catalanes. És 100% gratuït.
Register

  Galeria de CartellsInformació per a FIRAIRES
Si sou FIRAIRE, podeu consultar el detall de la INFORMACIÓ DE CONTACTE d'aquesta FIRA si us REGISTREU a firescatalanes.cat i consulteu la fira estant loguejats.