Fires Pla de l’Estany

La Comarca del Pla de l’Estany ofereix interessants fires, mostres, mercats i jornades gastronòmiques en un entorn ric i ple de tradició.

 

La Comarca del Pla de l’Estany

El Pla de l’Estany és una comarca amb un patrimoni històric i natural únic. Amb més de XX mil habitants, destaca per la seva bellesa paisatgística i els seus pobles amb encant.
 
Pla De L'estany Foto Min

 

Fires destacades del Pla de l’Estany

A la Comarca del Pla de l’Estany, les fires són una oportunitat per explorar la riquesa cultural i natural del territori. Algunes de les fires destacades inclouen la Fira de la Tardor a Banyoles, que celebra la temporada de la tardor amb activitats culturals i gastronòmiques, i la Fira dels Ous Pintats a Besalú, que destaca les tradicions artístiques locals.
 
 

Gastronomia del Pla de l’Estany

La gastronomia del Pla de l’Estany destaca per la seva diversitat i autenticitat. Plats com la cassola de tros i el pollastre amb escudella i carn d’olla formen part de la rica tradició culinària de la comarca.
Els productes locals com el formatge de l’Estany i els productes de l’hort són ingredients essencials de la cuina local.

Història del Pla de l’Estany

El Pla de l’Estany, situat al cor de Catalunya, és una comarca amb una rica història que abasta diverses èpoques i esdeveniments significatius. La seva denominació fa referència a la plana que s’estén al voltant de l’estany de Banyoles, el qual juga un paper rellevant en la configuració geogràfica i cultural de la zona.
Des de temps antics, la comarca ha estat habitat i influït per diferents cultures, des de romans fins a àrabs i visigots. No obstant això, és durant l’Edat Mitjana que es consolida la presència de monestirs com el de Sant Esteve de Banyoles, contribuint al desenvolupament econòmic i cultural del territori.
El segle XIX va veure l’arribada de la Revolució Industrial, marcant canvis importants en l’economia i la societat del Pla de l’Estany. La comarca es va transformar amb l’aparició de noves indústries i la millora de les comunicacions.
No obstant això, l’estany de Banyoles ha romàs com un punt central al llarg del temps, amb la seva influència en la pràctica d’esports com el rem i l’acollida d’importants esdeveniments esportius, com els Jocs Olímpics de Barcelona 1992.
Avui, el Pla de l’Estany destaca per la seva combinació d’entorn natural, patrimoni històric i activitats recreatives. La seva història perdura en les seves viles i paisatges, creant una experiència única per als qui la visiten.

On és el Pla de l’Estany?

Pla De L'estany Mapa

Properes Fires del Pla de l’Estany

No hi ha ara mateix fires futures de la comarca especificada.

Fires ja realitzades Pla de l'Estany

24-02-24 a 25-02-24

Fira de la Mel a Crespià

Crespià
26-01-24 a 28-01-24

Firestoc a Banyoles

Banyoles
28-01-24

Aplec de Sant Mer a Vilademuls

Vilademuls
06-12-23 a 08-12-23

Fira d’Hivern a Porqueres

Porqueres
02-12-23 a 03-12-23

Market al Castell de Palol de Revardit

Palol de Revardit
17-11-23 a 19-11-23

Fira Sant Martirià a Banyoles

Banyoles