Fires Priorat

La Comarca del Priorat ofereix interessants fires, mostres, mercats i jornades gastronòmiques en un entorn ric en cultura i tradició.

 

La Comarca del Priorat

El Priorat és una terra amb una herència única, amb més de XX mil habitants i una riquesa històrica que es reflecteix en les seves festes i tradicions. La capital és la ciutat de XXXX.
 
Priorat Foto Min

 

Fires destacades del Priorat

A la Comarca del Priorat, les fires destaquen per la seva autenticitat i vinculació amb la cultura local. Algunes de les fires més rellevants inclouen la Fira de la Verema a Falset, que celebra la collita del vi i els productes locals, i la Fira de l’Oli a El Molar, dedicada al món de l’oli d’oliva.
 
 

Gastronomia del Priorat

La gastronomia del Priorat reflecteix la tradició i la qualitat dels seus productes. Plats com la escalivada amb bacallà i el confit de perdiu amb prunes són exemples de la rica oferta culinària de la comarca.
Productes com el vi del Priorat i l’oli d’oliva arbequina són part fonamental de la gastronomia local.

Història del Priorat

La comarca del Priorat, amb la seva bellesa paisatgística i riquesa històrica, té arrels que es remunten a èpoques ancestrals. Situada al sud de Catalunya, aquesta comarca està íntimament lligada a la tradició vitivinícola i al monestir de Scala Dei.
L’origen del nom “Priorat” es deriva del títol “prior”, ja que la comarca estava sota l’autoritat del Priorat de Scala Dei. Fundat al segle XII, aquest monestir cistercenc va exercir una influència vital en el desenvolupament de la viticultura i la cultura de la zona.
Al llarg dels segles, el vi del Priorat ha guanyat prestigi i reconeixement internacional. La comarca ha superat desafiaments històrics i ha preservat les seves vinyes en terrasses úniques, que caracteritzen el paisatge i contribueixen a la producció de vins d’alta qualitat.
La Guerra Civil espanyola i la postguerra van ser períodes difícils per al Priorat, amb despoblament i dificultats econòmiques. No obstant això, a partir de la dècada de 1980, la comarca ha experimentat un ressorgiment, convertint-se en un destí enològic i turístic apreciat.
Avui, el Priorat captiva amb els seus cellers, paisatges de muntanya i pobles com Falset i Poboleda. La seva història, forjada a través del temps, es reflecteix en cada racó, oferint als visitants una immersió en una riquesa cultural i enològica única.

On és el Priorat?

Priorat Mapa

Properes Fires del Priorat

No hi ha ara mateix fires futures de la comarca especificada.

Fires ja realitzades Priorat

08-06-24

Fira del Vi a Gratallops

Gratallops
03-05-24 a 05-05-24

Fira del Vi a Falset

Falset
24-11-23 a 26-11-23

Fira de Sant Andreu a Falset

Falset
11-11-23

Tasta Porrera

Porrera