Dolços de Nadal al monestir
Data inici
17/12/2023
Data final
17/12/2023
Període
Hivern
Temàtica
Cultura popular
Territori
Barcelona
Comarca
Barcelonès
Municipi
Barcelona
Espai
Monestir de Pedralbes
Codi Postal
08034
Recinte Firal
No pertany a un recinte firal

Dolços de Nadal al monestir

   Barcelona / Barcelonès / Barcelona

       Monestir de Pedralbes

 17/12/2023 - 17/12/2023 


Descobreix la Tradició de Neules i Torrons a Pedralbes: Una Activitat per Als Més Joves

A Catalunya, les neules i els torrons formen part integrant de la gastronomia festiva, especialment associada a les celebracions de Nadal. Aquesta tradició es manté viva des del segle XIII. A Pedralbes, aquesta tradició arrela profundament, ja que des dels primers temps de la història del monestir, s’elaboraven torrons. Un inventari datat l’any 1376 registra l’existència d’un perol a la cuina del monestir utilitzat per confeccionar torrons per als frares. Aquest fet confirma la llarga tradició de fer torrons a Pedralbes.

A més de la tradició de torrons, també es conserven exemples de neules de fusta més modernes que testifiquen la pràctica d’elaborar aquestes delicioses galetes al monestir.

Ara, s’ofereix als nens de 5 a 12 anys l’oportunitat d’aproximar-se a aquesta tradició a través d’una activitat especialment dissenyada per a ells. Aprendran sobre la història de les neules i els torrons i fins i tot podran experimentar i gaudir del procés d’elaboració d’aquestes delícies.

S’us convida a explorar aquesta antiga tradició catalana amb els vostres nens i a viure una experiència gastronòmica i cultural que sens dubte deixarà una empremta memorable. Una activitat que captiva els sentits i desperta la curiositat pels sabors i història de Catalunya.  Opinió dels usuaris

Valora aquesta Fira:
[ Mitjana: 0]

  Galeria d'imatges

Maxresdefault Cuinaii

Info comercialització i reserva d'espais

Accedeix si vols veure la info de comercialització o registra´t si encara no formes part de la comunitat Fires Catalanes. És 100% gratuït.
RegisterInformació per a FIRAIRES
Si sou FIRAIRE, podeu consultar el detall de la INFORMACIÓ DE CONTACTE d'aquesta FIRA si us REGISTREU a firescatalanes.cat i consulteu la fira estant loguejats.