Festa dels Traginers a Balsareny
Data inici
02/02/2024
Data final
04/02/2024
Període
Hivern
Temàtica
Cultura popular
Territori
Barcelona
Comarca
Bages
Municipi
Balsareny
Codi Postal
08660
Recinte Firal
No pertany a un recinte firal

Festa dels Traginers a Balsareny

   Balsareny / Bages / Barcelona

 02/02/2024 - 04/02/2024 


La Festa dels Traginers a Balsareny és una celebració que commemora  i honora la figura dels traginers, els quals eren responsables de transportar mercaderies i productes durant èpoques passades. Balsareny, un municipi a la comarca del Bages, Catalunya, sol celebrar aquesta festa per destacar la importància històrica d’aquests treballadors. Es celebra sempre al febrer el diumenge de sexagèsima, la setmana abans de carnaval.

Aquesta festa del traginers de Balsareny sol incloure diverses activitats que recorden i representen les tasques dels traginers.

Desfilades amb carros i cavalls, espectacles de carruatges antics, i altres demostracions relacionades amb els mètodes antics de transport.

A més de les activitats lúdiques, la festa sovint ofereix exhibicions de productes artesanals locals, mercats de productes tradicionals, música en viu, ballades, i opcions gastronòmiques amb menjars típics de la regió.

Aquest esdeveniment no només celebra la història i el llegat dels traginers, sinó que també és una oportunitat per als residents i visitants de conèixer i apreciar les tradicions locals, així com gaudir d’un dia festiu i entretingut enmig d’una atmosfera que evoca el passat i la importància d’aquests treballadors en la història de la regió.

La Festa dels Traginers a Balsareny ha estat reconeguda com a Festa d’Interès Turístic des de l’any 1970 i com a Festa Tradicional d’Interès Nacional a Catalunya des del 1999. Aquesta festivitat ha mantingut una trajectòria de millora constant al llarg dels anys.

Consulta aquí la web oficial de Festa dels Traginers a Balsareny.

  Opinió dels usuaris

Valora aquesta Fira:
[ Mitjana: 0]

  Galeria d'imatges

Festa Dels Traginers A Balsareny Festa dels traginers a Balsareny Festa dels traginers a Balsareny Festa dels traginers a Balsareny

Info comercialització i reserva d'espais

Accedeix si vols veure la info de comercialització o registra´t si encara no formes part de la comunitat Fires Catalanes. És 100% gratuït.
Register

  Galeria de Cartells

Festa Dels Traginers A Balsareny Cartell 2024 Festa dels traginers a Balsareny Festa dels traginers a Balsareny Festa dels traginers a Balsareny Festa dels traginers a Balsareny Festa dels traginers a Balsareny Festa dels traginers a BalsarenyInformació per a FIRAIRES
Si sou FIRAIRE, podeu consultar el detall de la INFORMACIÓ DE CONTACTE d'aquesta FIRA si us REGISTREU a firescatalanes.cat i consulteu la fira estant loguejats.