Fira de Bandolers a Alcover
Data inici
11/10/2024
Data final
13/10/2024
Període
Tardor
Temàtica
Històrica
Territori
Camp de Tarragona
Comarca
Alt Camp
Municipi
Alcover
Espai
A diferents espais i carrers del municipi
Codi Postal
43460
Recinte Firal
No pertany a un recinte firal
Organitzador
Ajuntament d'Alcover

Fira de Bandolers a Alcover

   Alcover / Alt Camp / Camp de Tarragona

       A diferents espais i carrers del municipi

 11/10/2024 - 13/10/2024 


Alcover té una important vinculació amb el bandolerisme ja que, a cavall dels segles XVI i XVII va ser el centre neuràlgic de les activitats bandoleres que tenien lloc en aquestes comarques, bàsicament al Camp, la Conca i les Garrigues. Aquesta activitat a Alcover es concretava en dos bàndols enfrontats: els morells i els voltors. El sorgiment del bandolerisme coincideix a més amb un moment de ressorgiment econòmic de la Vila, que es tradueix en una transformació arquitectònica i urbanística, cultural, econòmica i, entre altres coses, de la festa i la cultura tradicional.

Alcover no posseeix un únic element d’atracció molt fort, sinó una gran diversitat d’elements interessants i en aquest sentit, la Fira de Bandolers fa un esforç per conjuminar els elements més representatius: bandolerisme, renaixentisme, muntanyes de Prades, patrimoni etnogràfic,…

La Fira d’Alcover, doncs, és una proposta que reprèn el fil de l’edició anterior en el sentit de buscar la projecció exterior del patrimoni històric i cultural d’Alcover.

 

Amb la Fira de Bandolers es promou potenciar la recreació històrica mitjançant fets verídics retrocedint 400 anys en el temps. Durant els segles XVI i XVII Alcover va esdevenir la capital del bandolerise català, el centre neuràlgic i punt de trobada pels lladres de camí ral que actuaven a les comarques del camp de Tarragona. En concret, reviure les trifulgues entre dues famílies bandoleres els Morells i els Voltors que any rere any prenen possessió de la vila.

En aquesta fira hi ha més d’una cinquantena d’actes que engloben diferents temàtiques com: accions teatrals, xerrades, actuacions musicals, mostres d’artesans, propostes familiars, activitats infantils com els contes bandolers o la bandolerada una gimcana bandolera, mercat d’artesania i productes de la terra, exposicions, tavernes gastronòmiques… El gran ventall de propostes pretén reviure el municipi d’Alcover com era fa 400 anys i comprendre els fets històrics que s’hi van produir.

Consulta aquí la web oficial de Fira de Bandolers a Alcover. Falten 111 dies perque comenci.

  Opinió dels usuaris

Valora aquesta Fira:
[ Mitjana: 0]

  Galeria d'imatges

Fira De Bandolers Alcover Foto 4 Fira De Bandolers Alcover Foto 3 Fira De Bandolers Alcover Foto 2 Fira De Bandolers Alcover Foto 1

Info comercialització i reserva d'espais

Accedeix si vols veure la info de comercialització o registra´t si encara no formes part de la comunitat Fires Catalanes. És 100% gratuït.
Register

  Galeria de Cartells

Fira De Bandolers Alcover Cartell 2019 Fira De Bandolers Alcover Cartell 2013Informació per a FIRAIRES
Si sou FIRAIRE, podeu consultar el detall de la INFORMACIÓ DE CONTACTE d'aquesta FIRA si us REGISTREU a firescatalanes.cat i consulteu la fira estant loguejats.