Festa del Segar i Batre a Avià
Data inici
14/07/2024
Data final
14/07/2024
Període
Estiu
Temàtica
Gastronòmica
Territori
Barcelona
Comarca
Berguedà
Municipi
Avià
Espai
era de Santa Maria
Codi Postal
08610
Recinte Firal
No pertany a un recinte firal

Festa del Segar i Batre a Avià

   Avià / Berguedà / Barcelona

       era de Santa Maria

 14/07/2024 - 14/07/2024 


Festa dedicada al pa artesà, als cereals i els seus derivats en totes les varietats, cerveses artesanes, pa sense gluten, i tot provinent de prop de casa nostra, amb productes ecològics i de proximitat “km 0”.

A l’era de Santa Maria, cada any, es fa un viatge en el temps…Els carros, les mules, el garbejat i la batuda substitueixen els actuals tractors i eines. La pagesia continua sent un dels elements més importants de la comarca. La Festa del Segar i el Batre d’Avià se celebra a l’esplanada que hi ha a prop de Santa Maria d’Avià, una església romànica del segle XII situada a 1 km del nucli urbà. Organitzada per la Colla de Segadors, en col·laboració amb l’Ateneu i l’Ajuntament d’Avià, la festa se celebra amb un programa d’actes protagonitzat per les demostracions pràctiques de les feines de segar i batre, tal i com es feien antigament, amb animals i les eines que s’empraven per a realitzar les tasques al camp

El segon diumenge de juliol, a Avià, li fan el seu particular homenatge amb aquesta festa del segar i el batre. L’esmorzar típic de pagès, la fira d’artesans, la trobada de puntaires, el ball rodó o el popular pastís del segador acaben d’amanir aquesta festa en honor a la pagesia i les feines del camp.  Opinió dels usuaris

Valora aquesta Fira:
[ Mitjana: 0]

  Galeria d'imatges


Info comercialització i reserva d'espais

Accedeix si vols veure la info de comercialització o registra´t si encara no formes part de la comunitat Fires Catalanes. És 100% gratuït.
Register

  Galeria de Cartells

Festa Del Segar I Batre Avia Cartell 2024Informació per a FIRAIRES
Si sou FIRAIRE, podeu consultar el detall de la INFORMACIÓ DE CONTACTE d'aquesta FIRA si us REGISTREU a firescatalanes.cat i consulteu la fira estant loguejats.