Temps d’Espàrrecs a Gavà
Recinte Firal
No pertany a un recinte firal
Període
Primavera
Temàtica
Gastronomia local

Temps d’Espàrrecs a Gavà

Gavà / Baix Llobregat / Barcelona

22/04/2021 > 10/05/2021

“Temps d’Espàrrecs”, l’essència de la Fira adaptada a les restriccions per la COVID

Temps Esparrecs Gavà
Els ingredients principals del certamen s’adapten a les mesures sanitàries amb una programació especial que arrencarà el 22 d’abril . GastroGavà canvia el format i amplia la durada amb la proposta “Espàrrecs a la Carta”, en què participaran més d’una vintena de restaurants de la ciutat

Del 22 d’abril al 10 de maig, Gavà viurà “Temps d’Espàrrecs”. L’Ajuntament de Gavà ha volgut mantenir la seva cita anual amb el conreu emblemàtic del municipi i ha dissenyat una programació especial adaptada a la situació derivada de la COVID i posa per damunt de tot la seguretat.

En un format diferent, inclourà tots els ingredients característics del certamen gavanenc: pagesia, gastronomia, comerç, i activitats per promoure la interacció d’un públic de totes les edats, sigui a través de propostes presencials o digitals.

La tradició agrícola

“Temps d’Espàrrecs” es mantindrà fidel a la tradició. Si bé enguany no hi haurà mostra agrícola, seran moltes les propostes relacionades amb el producte estrella dels camps gavanencs.

Quant a la programació i com a pròleg, a partir del 3 d’abril i cada dissabte del mes, l’espàrrec de Gavà serà present al Mercat de la Terra de Barcelona, amb una parada de venda de l’Agropecuària de Gavà.

Coincidint amb el tret de sortida del programa, el dia 22, els mercats municipals MercaGavà i El Centre acolliran la demostració del muntatge d’una panera de verdures. Les composicions s’exposaran als mercats fins al dissabte 24, quan seran sortejades entre la clientela. Agafaran el relleu les paneres de llavors de passades edicions de la Fira, que romandran exposades en els dos equipaments del 26 d’abril al 8 de maig.

El gruix de les activitats al voltant de la pagesia tindran lloc els dies 1 i 2 de maig, coincidint amb les dates en què hauria obert les portes la mostra agrícola.

Durant tot el cap de setmana, tothom qui ho vulgui podrà comprar espàrrecs de Gavà i altres productes de quilòmetre zero al Mercat del Camp. Restarà instal·lat a la Torre Lluc en horari de matí i tarda, amb circuits d’entrada i sortida degudament senyalitzats per garantir la distància interpersonal i evitar que se superi l’aforament permès.

El Mercat de Pagès serà un dels punts on s’instal·larà un dels cinc photocalls que hi haurà distribuïts a diferents indrets de la ciutat durant tot el cap de setmana. Aquells i aquelles que s’hi facin una fotografia i la pengin a Facebook o a Instagram amb l’etiqueta del lloc podran optar a un dels 6 premis que s’atorgaran, tres per a cada xarxa social.

Aquests photocalls també seran pas imprescindible per als participants en la Gimcana “Temps d’Espàrrecs”, que convidarà a resoldre 15 enigmes per tot Gavà.

La mostra gastronòmica, als restaurants

La gastronomia tindrà un paper protagonista. En aquesta edició, “GastroGavà” es trasllada als restaurants de la ciutat amb un calendari ampliat i una participació més elevada que mai.

Del 22 d’abril al 9 de maig, una vintena de restauradors locals oferiran a la clientela la possibilitat de degustar un “platillo” o un menú amb l’espàrrec com a protagonista a través de la iniciativa “Espàrrecs a la Carta”.

A més d’assaborir el bo i millor de la gastronomia gavanenca, els clients que acreditin haver degustat un mínim de tres menús o racions podran optar a diferents premis. Per això hauran de segellar el “Gavàport” que tindran a la seva disposició als restaurants participants.

“Espàrrecs a la carta” tindrà una àmplia presència a l’espai públic i als canals digitals. Així, del 30 d’abril al 9 de maig, la plaça Jaume Balmes, emplaçament tradicional de GastroGavà, acollirà una exposició de 6 torretes amb informació dels restaurants participants i de la proposta d’enguany. Les xarxes municipals també difondran videoreceptes i publicacions relacionades amb la iniciativa.

El comerç també s’hi suma

El sector comercial participarà a la programació de la mà del concurs d’aparadors “La pagesia i els espàrrecs de Gavà”.

Ho faran integrant l’exposició de cartelleria històrica de la Fira als aparadors. En col·laboració amb l’associació de WOW Gavà, el concurs atorgarà quatre premis de targetes regal per utilitzar en l’establiment; 1r premi de 300 euros, un 2n de 200 euros, i de 100 euros el tercer. El quart premi serà per vot popular a través de les xarxes socials i està dotat d’una targeta regal de 100 euros.

Altres propostes

Del 26 d’abril al 2 de maig, els carrers de Gavà acolliran una exposició estàtica de la cartelleria de la Fira d’edicions anteriors.

Així mateix, l’Agrupació Fotogràfica de Gavà es manté fidel a la cita anual amb l’espàrrec de Gavà, organitzant una exposició a la Biblioteca Josep Soler Vidal que es podrà visitar de l’1 al 15 de maig.

El 10 de maig tindrà lloc l’acte de cloenda de “Temps d’Espàrrecs”. Serà a l’Espai Maragall i permetrà agrair la implicació de tots els sectors que han fet possible aquesta programació. En el decurs de l’acte també es lliuraran els premis del Concurs d’Aparadors.

#TempsdEspàrrecs

#GavàTurisme

#GastroGavà

Adreçes de les nostres xarxes socials:

Facebook/ Twitter / Instagram: @FiraEsparrecs

Les webs on podràs trobar tota la informació de Fira Espàrrecs i de Gavà Ciutat:

www.firaesparrecs.cat

PROGRAMA TEMPS D’ESPÀRRECS

Info comercialització i reserva d'espais

Accedeix si vols veure la info de comercialització o registra´t si encara no formes part de la comunitat Fires Catalanes. És 100% gratuït.
Register

Galeria d'imatges

Galeria de Cartells

Serveis per a fires
Consulteu a serveis@firescatalanes.cat preu i condicions dels nostres serveis de direcció tècnica, assessorament, logística, seguretat, plans d'evaquació, muntatges stands i carpes, programacions temàtiques, firaries per tipologia, etc...