Fira de les Trementinaires a Tuixent
Data inici
24/05/2024
Data final
26/05/2024
Període
Primavera
Temàtica
Gastronomia local
Territori
Alt Pirineu
Comarca
Alt Urgell
Municipi
Josa i Tuixén
Codi Postal
25717
Recinte Firal
No pertany a un recinte firal
Organitzador
Parc Natural del Cadí - Moixeró

Fira de les Trementinaires a Tuixent

   Josa i Tuixén / Alt Urgell / Alt Pirineu

 24/05/2024 - 26/05/2024 


La Fira de les Trementinaires és un esdeveniment tradicional que se celebra a Tuixent, a la comarca de l´Alt Urgell. Aquesta festa commemora i posa en valor la figura de les trementinaires, dones que tradicionalment recollien i comercialitzaven plantes medicinals i remeis naturals.

Durant la Fira de les Trementinaires, els visitants poden participar en diverses activitats relacionades amb les plantes medicinals i la cultura popular, com ara rutes guiades per les muntanyes on es recollien les plantes, tallers de preparació de remeis naturals, exposicions sobre la història i el paper de les trementinaires, i mercats de productes artesanals i gastronòmics.

Les trementinaires de la vall de la Vansa – Josa i Tuixent, anaven pel món carregades d’herbes guaridores i remeis casolans . D’aquell vell ofici en fem avui la festa de la natura i la saviesa popular.

Aquesta festa és una ocasió per conèixer i valorar el llegat cultural i natural de les trementinaires, així com per gaudir de la bellesa dels entorns naturals on es desenvolupava la seva activitat.  Opinió dels usuaris

Valora aquesta Fira:
[ Mitjana: 4]

  Galeria d'imatges

Festa De Les Trementinaires 2014 Tuixent Fira De Les Trementinaires A Tuixent Foto 1 Min Fira De Les Trementinaires A Tuixent Foto 2 Min Fira De Les Trementinaires A Tuixent Foto 3 Min Fira De Les Trementinaires A Tuixent Foto 4 Min

Info comercialització i reserva d'espais

Accedeix si vols veure la info de comercialització o registra´t si encara no formes part de la comunitat Fires Catalanes. És 100% gratuït.
Register

  Galeria de Cartells

Trementinaires Tuixent 2024 Fira De Les Trementinaires A Tuixent Cartell 2023 Fira De Les Trementinaires A Tuixent Cartell 2021 Fira De Les Trementinaires A Tuixent Cartell 2019Informació per a FIRAIRES
Si sou FIRAIRE, podeu consultar el detall de la INFORMACIÓ DE CONTACTE d'aquesta FIRA si us REGISTREU a firescatalanes.cat i consulteu la fira estant loguejats.