Mercat de Nadal a Caldes de Montbui
Caldes de Montbui / Vallès Oriental / BarcelonaPlaça de la Font del Lleó
05/12/2024 - 08/12/2024
38a edició del Mercat de Nadal de Caldes de Montbui. Torna la cocció de brou termal en l’olla més gran de Catalunya
Del 5 al 8 de desembre, Caldes de Montbui celebra una nova edició del Mercat de Nadal, amb un centenar de parades instal·lades als carrers del centre històric i un ampli programa d’activitats familiars
L’olla més gran de Catalunya, amb capacitat per 1.600 litres de caldo, tornarà a bullir per elaborar el tradicional brou termal, amb degustacions de carn d’olla i llegums cuites amb l’aigua termal
Durant el Mercat de Nadal de Caldes de Montbui un centenar de parades i casetes de fusta s’instal·laran a la plaça de la Font del Lleó i als carrers de l’entorn, oferiran diversos productes nadalencs, d’alimentació, brocanteria i antiguitats. També hi haurà la possibilitat de degustar diferents propostes de gastronomia sobre rodes (food trucks). Una de les novetats d’aquesta edició és la redistribució d’una part de les parades. Les que estaven ubicades al carrer del Pont s’instal·laran a la plaça de l’Onze de Setembre.
El Mercat de Nadal es completa amb un ampli programa d’activitats nadalenques, propostes termals i activitats familiars durant tots els dies.
Més de 10.000 litres de brou termal
Durant els 5 dies de Mercat de Nadal està previst repartir entre els assistents 30.000 racions de brou termal, 2.000 racions de llenties i 4.000 racions de carn d’olla. Per això, es cuinaran més de 10.000 litres de brou termal a l’olla gegant, que es farà bullir sis vegades amb aigua termal, foc de llenya i productes de proximitat. A més, els visitants podran adquirir ampolles de brou termal envasat (a la venda al Mercat i al Museu Thermalia). L’olla, la més gran de Catalunya, té un diàmetre d’1,5 m i capacitat per 1.600 litres de caldo.
Per tal d’elaborar el brou termal, durant aquests dies es faran servir: 10.000 litres d’aigua termal, 150 naps, 300 xirivies, 260 porros, 20 apis, 8 caixes de carabasses, 80 kg pastanagues, 37 kg de patates, 100 cols , 160 kg de llenties pardines, 200 kg de cigrons, 180 kg de falda de vedella, 50 kg de costella de vedella, 120 kg de mandonguilles amb farina sense gluten, ossos de vedella, 2 caixes d’ossos pernil, 100 kg de papades de porc, 100 kg de caretes de porc, 160 peus de porc.
Les degustacions del brou termal, de la carn d’olla i de les llegums es podran adquirir a preus populars. El dimarts 5 de desembre, durant l’encesa de l’olla, la degustació de brou serà gratuïta.
Per reduir l’impacte mediambiental, l’organització recomana portar els gots i envasos per a les degustacions. Si no, se’n podran adquirir al mateix mercat. També es podran adquirir tasses i vasos del Mercat de Nadal.
Acte d’encesa del foc i activitats per cada dia
Una de les novetats d’aquesta edició és l’acte d’encesa de l’olla. Serà el dimarts 5 de desembre a les 18 h a la plaça de la Font del Lleó i anirà a càrrec de Regina Rodríguez i Sirvent, autora del llibre “Les calces al sol”. L’escriptora d’un dels llibres més venuts a Catalunya, encendrà la foguera de l’olla més gran de Catalunya i signarà els llibres de totes aquelles persones que ho desitgin.
El programa d’activitats inclou tallers i actuacions infantils i familiars, la majoria a les places de Can Rius i de l’Onze de Setembre, amb propostes tots els dies de mercat. A més, el tradicional Caga Tió es durà a terme el diumenge 10 de desembre. En cas de pluja, les activitats es traslladaran a L’Espai Can Rius.
#nadaltermal #moltmésqueiaguacalenta #elpoblequebull
Més informació a www.visiteucaldes.cat
Opinió dels usuaris
Info comercialització i reserva d'espais
Informació per a FIRAIRES
Si sou FIRAIRE, podeu consultar el detall de la INFORMACIÓ DE CONTACTE d'aquesta FIRA si us REGISTREU a firescatalanes.cat i consulteu la fira estant loguejats.