Mercat de Nadal, fira de capons i aviram a Valls
Temàtica
Festes de Nadal i Reis
Recinte Firal
No pertany a un recinte firal
Període
Tardor
Municipi
Valls

Mercat de Nadal, fira de capons i aviram a Valls

   Valls / Alt Camp / Camp de Tarragona

  18/12/2021 a 19/12/2021  


EL PROPER DISSABTE 18 I DIUMENGE 19 DE DESEMBRE VALLS REVIURÀ EL MERCAT DE NADAL
El mercat s’ubicarà a la Plaça del Pati de Valls i carrers de la Cort i Jaume Huguet.
Com a novetat enguany es farà una exhibició castellera dins el recorregut del Mercat de Nadal, a les 12 del migdia
Valls, 3 de desembre del 2021. Valls viurà el dissabte dia 18 i diumenge dia 19 de desembre el tradicional Mercat de Nadal i Motius Nadalencs, un dels mercats de carrer més típics i concorreguts de l’any a la capital de l’Alt Camp.
Al Mercat de Nadal de Valls hi trobareu una variada oferta d’arbres i verd, figures de pessebre, tions, vins i caves, mel, dolços, objectes ornamentals, productes artesanals… i tot el que és típic i necessari per a les festes de Nadal, Cap d’Any i Reis. El mercat s’ubicarà a la Plaça del Pati de Valls i carrers de la Cort i Jaume Huguet. Serà obligatori l’ús de la mascareta tant pels paradistes com pels visitants. El Mercat restarà obert dissabte dia 18 de 10 del matí a 9 del vespre i diumenge dia 19 de 10 del matí i fins les 8 del vespre.
La ciutat de Valls fa més de vuit segles que celebra mercat setmanal, fet que corrobora l’arrelament i el prestigi dels mercats de la capital de l’Alt Camp. Al Mercat de Nadal de Valls es reviu el tipisme, la tradició i la popularitat amb els carros que d’antic portaven els pagesos i criadors d’aviram per anar a vendre als mercats de Valls.
Dir també que el Mercat d’Art Jove es farà a la Plaça Museu Casteller el dissabte de les 10 del matí fins a les 9 del vespre. Artesania, pintura, il·lustracions, roba, complements, fotografia, productes naturals… tot realitzat per la comunitat d’artesans i artistes més joves. Organitza la regidoria de Joventut i acció Cívica de l’Ajuntament de Valls. Per a més informació: www.vallsjove.cat
Com a novetat enguany es farà una exhibició castellera dins el recorregut del Mercat de Nadal, començant a la Plaça del Pati i seguint pel carrer de la Cort i carrers adjacents. Dissabte a partir de les 12 del migdia serà el torn de la Colla Joves dels Xiquets de Valls i diumenge, a la mateixa hora, serà el torn de la Colla Vella dels Xiquets de Valls.
Sigueu tots benvinguts a Valls, els dies del Mercat i durant tot el cicle de les festes de Nadal.

Valls és una ciutat de tradició de mercats, fires i activitats mercantils. Fa més de vuit segles que celebra mercats setmanals, els dimecres i dissabtes. Amb el Mercat de Nadal a Valls, es podrà reviure de nou el tipisme i la tradició dels pollastres, galls dindi, oques, capons…, vius, posats en plena plaça del Blat amb els carros que d’antic utilitzaven els criadors d’aviram per anar a vendre a Valls. En definitiva, tornarà la imatge popular als carrers i places de Valls, amb els caps d’aviram criats de forma casolana. Al carrer de la Cort, El Pati, i carrers del voltant, i trobareu una àmplia oferta de tots els articles i productes artesanals adients per a les festes nadalenques. El dissabte al matí, a la plaça Portal Nou, es farà el Mercat del Tracte: compravenda d’equins (cavalls, mules, ponis…) i utillatges.

El Mercat de Nadal restarà obert, el dissabte dia 14 i el diumenge dia 15 de les deu del matí a les nou del vespre (diumenge fins a les vuit del vespre), es podrà reviure de nou una de les tradicions més genuïnes del calendari vallenc, amb àmplia oferta d’aus de corral, rucs i someres… i elements nadalencs. Es donarà un servei d’escorxador homologat, a totes les persones que a l’adquirir l’au en vulgui fer ús, a fi de recollir-lo mort i plomat.

Es podrà disposar d’una amplia zona d’aparcament de vehicles, situada a 150m. de la ubicació del mercat, Pàrquing “Barri Vell”, amb entrada per la Muralla de Sant Antoni, el pàrquing “Hort del Carme” i en d’altres aparcaments municipals senyalitzats, i durant el dia es podran visitar les famoses rajoles de la capella del Roser del segle XVII, considerades Bé Cultural d’Interès Nacional, l’Arxiprestal de Sant Joan amb el seu campanar de 74m. d’alçada, il.luminacions extraordinàries i música ambiental als carrers, Pessebre, Mostra d’Aparadors, campanyes i accions d’animació als carrers comercials, àmplia programació d’actes, d’activitats i exposicions…

El mercat és coordinat per la Cambra de Comerç i Indústria de Valls, amb la col.laboració de l’Excm. Ajuntament de Valls, Comerç de Valls, Associació de Criadors d’Aus El Francolí i la Societat Sant Antoni, i amb el suport del Port de Tarragona, Consorci Zona Franca i Repsol. Hom espera que l’objectiu de fer reviure un dels mercats més típics de Valls es veurà plenament aconseguit. Tothom és convidat al Mercat de Nadal de Valls, el dissabte 14 i el diumenge 15 de desembre.


Info comercialització i reserva d'espais

Accedeix si vols veure la info de comercialització o registra´t si encara no formes part de la comunitat Fires Catalanes. És 100% gratuït.
Register

  Galeria d'imatges

  Galeria de CartellsServeis per a FIRES
Si sou una FIRA, consulteu a serveis@firescatalanes.cat preu i condicions dels nostres serveis de direcció tècnica, assessorament, logística, seguretat, plans d'evaquació, muntatges stands i carpes, programacions temàtiques, firaries per tipologia, etc...