Fires Gironès

La Comarca del Gironès ofereix interessants fires, mostres, mercats i jornades gastronòmiques repartides per tot el seu territori.

 

La Comarca del Gironès

El Gironès, amb la seva rica història i paisatges variats, és una terra que captiva amb les seves tradicions i esdeveniments únics.

El Gironès Foto Min

 

Fires destacades del Gironès

A la Comarca del Gironès, destaquen les fires que celebren la seva riquesa cultural i gastronòmica. Algunes de les fires destacades inclouen la Fira de Girona, que és una de les més importants de la regió, i la Fira del Vi de Sant Martí Vell, que destaca els vins locals.

 
 

Gastronomia del Gironès

La gastronomia del Gironès és una fusió d’ingredients frescos i plats tradicionals. Des dels embotits artesanals fins als productes de l’horta, la comarca ofereix una experiència gastronòmica autèntica.

Parlar de la gastronomia al Gironès implica degustar plats com el pollastre amb escudella, els macarrons a la gironina, i els postres locals com la crema catalana.

 

Gironès: Breu Història

Situat a la plana de Catalunya, el Gironès té una rica història que s’estén des de temps antics fins als nostres dies. Amb arrels que es remunten a èpoques romanes i medievals, aquesta comarca ha estat testimoni de diverses fases històriques.
Durant l’edat mitjana, la construcció de castells va jugar un paper crucial en la defensa territorial. Girona, la capital de la comarca, va esdevenir un centre comercial i cultural destacat, amb una catedral imponent que encara destaca avui.
Amb el pas del temps, el Gironès ha mantingut la seva identitat única, fusionant la tradició agrícola amb el desenvolupament urbà. Des de les muralles antigues fins als mercats animats, la comarca reflecteix la seva riquesa històrica en cada racó.

On és el Gironès?

El Girones Mapa Min

Properes Fires del Gironès

09-03-24 a 10-03-24

Sarrià Manga a Sarrià de Ter

Girona
11-03-24 a 13-03-24

Fòrum Gastronòmic a Girona

Girona
20-03-24 a 22-03-24

ExpoJove a Girona

Girona
05-04-24 a 07-04-24

Fira Comarcal de Primavera a Campllong

Campllong
19-10-24 a 20-10-24

The Wedding Market Girona

Vilablareix