Fires Pallars Sobirà

La Comarca del Pallars Sobirà ofereix interessants fires, mostres, mercats i jornades gastronòmiques enmig d’un paisatge impressionant.

 

La Comarca del Pallars Sobirà

El Pallars Sobirà és una comarca amb una rica diversitat natural, amb muntanyes, rius i pobles amb encant. Amb una població de més de 20 mil habitants, destaca per la seva oferta turística i les seves tradicions pròpies.
 
El Pallars Sobirà Foto Min

 

Fires destacades del Pallars Sobirà

A la Comarca del Pallars Sobirà, les fires reflecteixen la seva autenticitat i la seva relació amb la natura. Destaquen esdeveniments com la Fira de la Natura a Sort, que posa de manifest la riquesa natural del territori, i la Fira de la Vall Fosca, que destaca la cultura i els productes locals.
 
 

Gastronomia del Pallars Sobirà

La gastronomia del Pallars Sobirà combina ingredients de la terra amb tradicions culinàries úniques. Des de plats tradicionals com el trinxat de la Vall Fosca fins a especialitats com la caragolada de Llavorsí, els menjars del Pallars Sobirà ofereixen una experiència única.
Els productes locals com el formatge artesanal i el vi de les vinyes de la comarca són també elements destacats de la gastronomia local.

Història del Pallars Sobirà

El Pallars Sobirà, emplaçat als Pirineus de Lleida, presenta una apassionant història que abasta des de temps ancestrals fins a l’actualitat. Aquesta comarca ha estat testimoni d’una successió de fets que han marcat la seva identitat única.
En les èpoques antigues, el Pallars Sobirà va ser habitada per tribus íberes i celtes. Amb l’arribada dels romans, es van establir assentaments i es va iniciar una interacció cultural que va deixar la seva empremta a la regió.
L’Edat Mitjana va ser un període crucial, amb la construcció de castells i la formació de pobles com Sort i Esterri d’Àneu. Durant aquest temps, el territori va jugar un paper essencial en les rutes comercials i estratègiques.
El Pallars Sobirà també va ser protagonista de conflictes històrics, com la Guerra dels Segadors i altres episodis bèl·lics. Aquests esdeveniments van influir en la vida quotidiana i en la configuració de la comarca.
Amb el temps, la regió va mantenir la seva relació amb la natura, essent un territori muntanyós i ric en recursos naturals. La Pagesia i la ramaderia han estat elements clau en l’economia local, conservant tradicions que es remunten a segles enrere.
En l’actualitat, el Pallars Sobirà es presenta com una destinació que combina la seva rica història amb la bellesa dels seus paratges naturals, convidant a explorar els seus racons plens de significat i autenticitat.

On és el Pallars Sobirà?

El Pallars Sobirà Mapa

Properes Fires del Pallars Sobirà

No hi ha ara mateix fires futures de la comarca especificada.

Fires ja realitzades Pallars Sobirà

13-07-24 a 14-07-24

Fira del Ferro Pirinenc a Alins

Alins
25-05-24 a 26-05-24

Fira de productors del Parc Natural de l’Alt Pirineu i l&

Esterri de Cardós
04-11-23 a 05-11-23

Fira de Tardor a Sort

Sort
29-10-23

Fira de Tardor a Tírvia

Tírvia
21-10-23 a 22-10-23

Fira de Santa Teresa a Esterri d’Àneu

Esterri d'Àneu