Fira de Sant Joan i Xollada d’Ovelles a Sort
Data inici
24/06/2024
Data final
24/06/2024
Període
Primavera
Temàtica
Artesania
Territori
Alt Pirineu
Comarca
Pallars Sobirà
Municipi
Sort
Espai
Parc del Riuet
Codi Postal
25560
Recinte Firal
No pertany a un recinte firal

Fira de Sant Joan i Xollada d’Ovelles a Sort

   Sort / Pallars Sobirà / Alt Pirineu

       Parc del Riuet

 24/06/2024 - 24/06/2024 


La Fira de Sant Joan i Xollada d’Ovelles a Sort, celebrada a la comarca del Pallars Sobirà, és una de les festes més tradicionals i arrelades d’aquesta localitat. Aquest esdeveniment, que combina antigues tradicions amb un ambient festiu, atrau tant a veïns com a visitants de fora.

Durant la fira, es pot presenciar la tradicional xollada d’ovelles, una pràctica ancestral que consisteix en esquilar la llana dels animals. Aquest procés, que antigament era una activitat comuna entre els pastors de la zona, es converteix avui en una demostració pública que permet als visitants veure de prop com es realitza aquesta tasca i entendre millor la vida i el treball en les muntanyes del Pallars Sobirà. La Xollada és amenitzada per l’actuació d’una banda de música local que canten cançons de xolla. Les activitats tenen lloc al Parc del Riuet.

A més de la xollada, la fira inclou una varietat d’activitats per a tota la família. Hi ha parades de productes artesanals i locals, on es poden comprar des de formatges i embotits fins a artesania típica de la comarca. Els assistents també poden gaudir de demostracions d’oficis tradicionals, activitats lúdiques per als més petits, i degustacions de plats típics de la cuina pallaresa.

La Fira de Sant Joan i Xollada d’Ovelles és també una ocasió per gaudir de la cultura i la cultura locals. Durant els dies de la fira, es programen diverses actuacions de música i dansa tradicionals, així com cercaviles i espectacles que animen els carrers de Sort.

Aquesta fira no només és una oportunitat per reviure i conservar les tradicions rurals de la comarca del Pallars Sobirà, sinó també una festa que uneix la comunitat i ofereix als visitants una experiència autèntica i enriquidora de la vida al Pirineu català.

Falten 2 dies perque comenci.

  Opinió dels usuaris

Valora aquesta Fira:
[ Mitjana: 0]

  Galeria d'imatges

ø; Fira De Sant Joan I Xollada D’ovelles A Sort Foto 4 Fira De Sant Joan I Xollada D’ovelles A Sort Foto 3 Fira De Sant Joan I Xollada D’ovelles A Sort Foto 2 Fira De Sant Joan I Xollada D’ovelles A Sort Foto 1

Info comercialització i reserva d'espais

Accedeix si vols veure la info de comercialització o registra´t si encara no formes part de la comunitat Fires Catalanes. És 100% gratuït.
Register

  Galeria de Cartells

Fira De Sant Joan I Xollada D’ovelles A Sort Cartell 2023Informació per a FIRAIRES
Si sou FIRAIRE, podeu consultar el detall de la INFORMACIÓ DE CONTACTE d'aquesta FIRA si us REGISTREU a firescatalanes.cat i consulteu la fira estant loguejats.