Fires Urgell

La Comarca de l’Urgell ens ofereix interessants fires, mostres, mercats i jornades gastronòmiques repartides per tot el seu territori.

 

La Comarca de l’Urgell

L’Urgell compta amb més de XX mil habitants i la seva capital és la ciutat de Tàrrega. El motor econòmic de l’Urgell inclou sectors com la agricultura i la indústria, contribuint a la vitalitat de les fires i mercats de la comarca.
 
L'urgell Foto Min

 

Fires destacades de l’Urgell

A la Comarca de l’Urgell, destaquen fires com la Fira de Sant Ermengol a Tàrrega, una celebració amb arrels històriques que inclou activitats culturals i gastronòmiques. També és notable la Fira de l’Estudiant a Cervera, que atrau estudiants i visitants amb una àmplia varietat d’activitats.
 
 

Gastronomia de l’Urgell

La gastronomia de l’Urgell és una fusió de sabors autèntics i tradicions locals. Plats com oli d’oliva de la comarca, formatges artesanals i embotits són part integral de la cuina urgellenca. Els vins de la regió també destaquen per la seva qualitat.

Història de l’Urgell

L’Urgell, amb una història que s’estén per diverses èpoques, ha vist l’evolució de civilitzacions i cultures. Des d’assentaments ibèrics fins a la presència romana, la comarca ha estat testimoni de canvis significatius.
Amb l’arribada del cristianisme, es van construir esglésies i monestirs, contribuint a la seva identitat cultural. Durant el regnat dels comtes d’Urgell, la comarca va experimentar un creixement polític i econòmic.
El seu patrimoni arquitectònic, amb castells i edificis medievals, reflecteix la seva història. L’Urgell també ha jugat un paper clau en esdeveniments històrics com la Reconquesta i altres conflictes medievals.
Amb l’arribada de la modernitat, l’Urgell ha preservat la seva riquesa cultural i agrícola. Les seves festes tradicionals, la gastronomia única i els paisatges pintorescos fan de l’Urgell una comarca fascinant per explorar.

On és l’Urgell?

L'urgell Mapa

Properes Fires de l’Urgell

Fires ja realitzades Urgell

17-05-24 a 19-05-24

Mercat del Vehicle d’Ocasió a Tàrrega

Tàrrega
04-05-24 a 05-05-24

Fira artesana a Ciutadilla Medieval

Ciutadilla
03-12-23

Festa de l’oli a Belianes

Belianes
04-11-23 a 05-11-23

Fira Cuida’t a Bellpuig

Bellpuig
21-10-23 a 22-10-23

Fira del Medi Ambient a Tàrrega

Tàrrega