Fires Solsonès

La Comarca del Solsonès ens ofereix interessants fires, mostres, mercats i jornades gastronòmiques repartides per tot el seu territori.

 

La Comarca del Solsonès

El Solsonès compta amb més de 13 mil habitants i la seva capital és la ciutat de Solsona. L’activitat econòmica del Solsonès està centrada principalment en la ramaderia, l’agricultura i el turisme rural.
 
El Solsonès Foto Min

 

Fires destacades del Solsonès

A la Comarca del Solsonès, es destaquen fires com la Fira de Sant Isidre de Solsona, que celebra les arrels agrícoles del territori, i la Fira de l’Ascensió de Guissona, amb una destacada presència ramadera.
 
 

Gastronomia del Solsonès

La gastronomia del Solsonès ofereix deliciosos plats com la Olla Solsonina i la Cansalada de Coll de Porc. Els productes locals com els embotits i els formatges són part essencial de la seva identitat gastronòmica.

Història del Solsonès

La rica història del Solsonès, enclavat al cor de Catalunya, remunta les seves arrels a èpoques prehistòriques. En l’època romànica, la comarca va experimentar un esclat cultural amb la construcció d’esglésies i castells, molts dels quals encara es mantenen avui com a testimonis de la seva esplendor medieval.
Durant els segles, el Solsonès ha estat un territori que ha experimentat diverses transformacions econòmiques, però sempre ha conservat la seva autenticitat i caràcter propi. El patrimoni històric, les tradicions populars i l’arquitectura singular són elements que defineixen la identitat d’aquesta comarca.
A mesura que el temps ha avançat, el Solsonès ha abraçat la modernitat sense perdre les seves arrels. El paisatge, amb les seves muntanyes majestuoses i valls fèrtils, ha estat testimoni de canvis i continuïtats al llarg dels anys.
Avui dia, el Solsonès no només manté viva la seva història, sinó que també s’obre a nous horitzons amb una comunitat dinàmica i una oferta cultural diversa. Descobrir el Solsonès significa endinsar-se en una experiència única, on el passat i el present es barrejen per crear un teixit ric i complex que convida a explorar i gaudir.

On és el Solsonès?

El Solsonès Mapa

Properes Fires del Solsonès

Fires ja realitzades Solsonès

11-05-24 a 12-05-24

Fira de Sant Isidre a Solsona

Solsona
06-04-24 a 07-04-24

Fira de la Mel a Riner

Riner
02-03-24 a 03-03-24

Fira del Trumfo i la Tòfona de Catalunya

Solsona
02-03-24 a 03-03-24

Fira del Petit Botiguer a Solsona

Solsona
09-12-23

Fira del Tió a Solsona

Solsona
06-12-23

Fira de Nadal a Riner

Riner
21-10-23 a 22-10-23

Solsoterra-Fira del bolet del Solsonès

Solsona