Fira de l´Ordi a Ordis
Data inici
12/05/2024
Data final
12/05/2024
Període
Primavera
Temàtica
Cervesa Artesana
Territori
Girona
Comarca
Alt Empordà
Municipi
Ordis
Codi Postal
17772
Recinte Firal
No pertany a un recinte firal
Organitzador
Ajuntament d´Ordis

Fira de l´Ordi a Ordis

   Ordis / Alt Empordà / Girona

 12/05/2024 - 12/05/2024 


L’ORDI és el cereal que dóna nom al poble d’ORDIS.

Però la fama de l’ORDI és discreta, com discret és el reconeixement que se li dóna dintre de la nostra cultura. I no obstant la seva història és reculada en el temps. Fets d’ordi eren els pans que va beneir Jesús en el miracle dels pans i dels peixos. D’ordi era el pa àzim dels jueus en el seu pas pel desert. I encara que no lleva, molts pobles encara fan servir l’ordi per fer els seus pans. Amb ordi es fa el “pa negre”. D’ordi va ser la unitat monetària a Mesopotàmia abans no ho fos la plata. I tres grans d’ordi “ben rodons i secs” equivalien a la longitud d’una polzada a l’Anglaterra del segle XIV.I amb l’ordi es feia una beguda refrescant a l’estiu, “agua de cebada” en castellà, ordiat en català antic del qual sembla que derivà la paraula orxata (potser per això especifiquem “orxata de xufa”)

Avui, però, l’ordi es fa servir, bàsicament, per a farratge… i per a l’elaboració del whisky escocès, de la ginebra holandesa però, sobretot, de la cervesa, “el pa que es beu o la beguda que es menja”, segons deien els egipcis. Però el seu cultiu per a l’alimentació ha cedit protagonisme al del blat que ens procura el nostre pa de cada dia.

   Opinió dels usuaris

Valora aquesta Fira:
[ Mitjana: 0]

  Galeria d'imatges

Fira De L´ordi

Info comercialització i reserva d'espais

Accedeix si vols veure la info de comercialització o registra´t si encara no formes part de la comunitat Fires Catalanes. És 100% gratuït.
Register

  Galeria de Cartells

Fira De L´ordi 2023 Fira De L órdi WInformació per a FIRAIRES
Si sou FIRAIRE, podeu consultar el detall de la INFORMACIÓ DE CONTACTE d'aquesta FIRA si us REGISTREU a firescatalanes.cat i consulteu la fira estant loguejats.