Fires Alt Empordà
La Comarca de l’Alt Empordà te una gran oferta de fires, mostres, mercats i jornades gastronòmiques repartides arreu de la comarca.
La Comarca de l’Alt Empordà
L’Alt Empordà te actualment més de 140 mil habitants i la seva capital és la ciutat d’Figueres. El motor econòmic de l’Alt Empordà està centrat en el turisme, sobretot per la Costa Brava, tot i que històricament ha estat una comarca rural-tradicional amb conreus d’olivera i vinya, i als fondals conreus de blat, blat de moro i alfals. Aquesta tradició marca encara en gran part les seves fires i mercats.
Fires destacades de l’Alt Empordà
A la Comarca de l’Alt Empordà destaquen fires tant diverses com la Fira Medieval de Peralada, la Fira de la Castanya a Maçanet de Cabrenys o la Fira del Clown de Vilanova de la Muga. També cal mencionar fires de Nadal com la de Castelló d’Empúries o fires com la Fira de l’Espàrrec al Port de la Selva.
On és l’Alt Empordà?
Gastronomia de l’Alt Empordà
Descobreix l’exquisida gastronomia de l’Alt Empordà, on la butifarra de perol és una joia culinària. Els naps de Campmany i les anxoves de l’Escala també destaquen per la seva qualitat. Entre els plats més famosos es troben els platillos, guisats que combinen sabors únics de porc i vedella. No et perdis l’exquisit ànec amb naps.
A les localitats costaneres, el suquet amb all i oli és una delícia, al igual que les prestigioses llagostes del Cap de Creus. La llagosta a la catalana, preparada amb xocolata, és una experiència culinària única.
Per endolcir el teu paladar, prova els tradicionals bunyols de Quaresma, taps, llances i coques de crema i pinyons. Submergeix-te en la riquesa gastronòmica de l’Alt Empordà i deixa’t captivar pels seus sabors autèntics.
Properes Fires de l’Alt Empordà
No hi ha ara mateix fires futures de la comarca especificada.