Fira de la Vinyala a Òdena
Data inici
18/09/2022
Data final
18/09/2022
Període
Estiu
Temàtica
Gastronomia local
Territori
Barcelona
Comarca
Anoia
Municipi
Òdena
Espai
Parc de la Font
Codi Postal
08711
Recinte Firal
No pertany a un recinte firal
Organitzador
Ajuntament d’Òdena

Fira de la Vinyala a Òdena

   Òdena / Anoia / Barcelona

       Parc de la Font

 18/09/2022 - 18/09/2022 


L’objectiu és promocionar una nova fira a Òdena amb la denominació d’un producte típic del municipi, LA VINYALA o “cargol de les vinyes”, acompanyat d’una oferta de productes artesanals. En una primera fase, es volen atraure a Òdena visitants i clients provinents d’Igualada i municipis propers. D’aquesta manera es vol potenciar el comerç i l’hostaleria locals i fer d’Òdena, i per extensió la comarca de l’Anoia, un referent en tots els àmbits que envolten la vinyala.

La vinyala és la varietat de cargol més apreciada culinàriament a Òdena i a la comarca de l’Anoia. Aquesta varietat de cargol, també anomenat cargol de les vinyes ha pres la denominació peculiar i pròpia de vinyala i forma part de l’entorn natural del nostre territori. En altres zones de Catalunya també és conegut com el cargol cristià i, fins i tot, com el cargol jueu. Tot i que actualment encara a Òdena hi ha vinyes i bodegues de renom, l’extensió de vinya havia estat un correu importantíssim en el passat. Així, la vinya i els marges de pedra seca que envolten les vinyes són l’hàbitat natural de les vinyales.

La Fira ofereix una proposta gastronòmica de qualitat amb la modalitat de degustació a càrrec de restaurants acreditats i de qualitat i de la Confraria de la Vinyala. L’oferta es complementa amb postres, cervesa, vi i cava elaborats a Òdena.

Consulta aquí la web oficial de Fira de la Vinyala a Òdena.

  Opinió dels usuaris

Valora aquesta Fira:
[ Mitjana: 0]

  Galeria d'imatges


Info comercialització i reserva d'espais

Accedeix si vols veure la info de comercialització o registra´t si encara no formes part de la comunitat Fires Catalanes. És 100% gratuït.
Register

  Galeria de CartellsInformació per a FIRAIRES
Si sou FIRAIRE, podeu consultar el detall de la INFORMACIÓ DE CONTACTE d'aquesta FIRA si us REGISTREU a firescatalanes.cat i consulteu la fira estant loguejats.