Fires Anoia

La Comarca de l’Anoia ens ofereix interessants fires, mostres, mercats i jornades gastronòmiques repartides per tot el seu territori.

 

La Comarca de l’Anoia

L’Anoia conta amb més de 120 mil habitants i la seva capital és la ciutat d’Igualada. El motor econòmic de l’Anoia son la agricultura i la indústria, i això es veu reflectit en les seves fires i mercats.
 
Anoia Foto

 

Fires destacades de l’Anoia

A la Comarca de l’Anoia destaquen per la seva història fires com la Fira del Camí Ral de Vilanova del Camí, que s’enmarca en la Festa de Sant Hilari del municipi, així com la Fira de Sant Crist de Piera.

En la vessant més natural de l’Anoia cal remarcar la Fira Verd del municipi de Carme, una mostra de vivers, floristes i experts en jardineria d’arreu de la comarca, i la Eco Fira de Calaf, dedicada al producte ecològic, les energies renovables i el consum responsable de la comarca de l’Anoia.
 
 

Gastronomia de l’Anoia

La gastronomia de la comarca es troba en la frontera entre la cuina de terra endins i la de litoral, fusionant tradició i modernitat.

Parlar de la gastronomia a l’Anoia significa abordar la riquesa de la tradició i la innovació. Des de la singularitat del cigronet de l’Alta Anoia fins a la deliciosa ceba farcida dels cereals, com l’arròs paperer, o la saborosa botifarra de Calaf. No es pot oblidar la mel de mil flors ni l’oli d’oliva, així com el pa de l’Anoia i el pa culet, que es fusionen amb els més autèntics.

Parlar de la gastronomia a l’Anoia també implica gaudir de plats tradicionals com conill, bacallà i porc, així com les abundants opcions de plats fondos, aus i caça.
Els embotits tenen una gran rellevància, destacant els fuets, les llonganisses i la botifarra blanca i negra.
Els vins de la comarca, amb cellers escampats per tot el territori, també són testimonis d’una rica tradició vinícola.

On és l’Anoia?

Anoia Mapa

Properes Fires de l’Anoia

20-04-24 a 21-04-24

Fira del Sant Crist a Piera

Piera