Fira de Romeus a Monistrol de Montserrat
Data inici
27/01/2024
Data final
28/01/2024
Període
Hivern
Temàtica
Medieval
Territori
Barcelona
Comarca
Bages
Municipi
Monistrol de Montserrat
Codi Postal
08691
Recinte Firal
No pertany a un recinte firal

Fira de Romeus a Monistrol de Montserrat

   Monistrol de Montserrat / Bages / Barcelona

 27/01/2024 - 28/01/2024 


ROMEUS és una festa nascuda amb la voluntat de donar rellevància a una tradició que Monistrol de Montserrat manté des del segle XVI.
El vot que la vila va fer a Sant Sebastià fa més de 500 anys i que ha perdurat fins els nostres dies, amb el Ball del Bo-Bo com a tresor patrimonial, ha donat peu a que el darrer cap de setmana de la Festa Major d’Hivern, enguany els dies 25 i 26 de gener es celebri ROMEUS. Aquests dos dies els carrers de la vila es transformen en el Monistrol del s. XVI.

Romeus és una festa nascuda amb la voluntat de donar rellevància a una tradició que Monistrol manté des del s. XVI. La Festa esdevé per als qui la visiten i la viuen des de dins un viatge al Monistrol del segle XVI, una població que viu els embats de la pesta bubònica i els estralls que causa en el dia a dia de la gent que hi viu i les activitats que hi desenvolupen. Romeus és una festa que pretén apropar els orígens de la Festa Major d’Hivern i fer-los conèixer des d’un vessant educatiu alhora que lúdic mitjançant, sobretot, la teatralització dels fets històrics que tenen lligam amb l’època de la pesta.

El poder feudal del Monestir de Montserrat sobre Monistrol i la seva influència sobre el Consell de la Vila, l’eminent construcció del nou temple parroquial de Sant Pere i els oficis que la conformen, les escenes quotidianes del municipi al mercat o a la font del gremi dels paraires i sobretot els efectes mortífers de la pesta sobre els monistrolencs són els actes que seran el fil conductor d’aquesta impactant i antiga història que culminarà amb la sanació dels monistrolencs mercès al miracle del patró del municipi: Sant Sebastià.

La Festa dels Romeus se celebra anualment el cap de setmana posterior a la festa major d’hivern, celebrada el dia 20 de gener.  Opinió dels usuaris

Valora aquesta Fira:
[ Mitjana: 3.2]

  Galeria d'imatges

Fira De Romeus A Monistrol De Montserrat Foto 2 Fira De Romeus A Monistrol De Montserrat Foto 1

Info comercialització i reserva d'espais

Accedeix si vols veure la info de comercialització o registra´t si encara no formes part de la comunitat Fires Catalanes. És 100% gratuït.
Register

  Galeria de Cartells

Fira De Romeus A Monistrol De Montserrat Cartell 2023 Fira De Romeus A Monistrol De Montserrat Cartell 2022 Fira De Romeus A Monistrol De Montserrat Cartell 2019 Fira De Romeus A Monistrol De Montserrat Cartell 2014Informació per a FIRAIRES
Si sou FIRAIRE, podeu consultar el detall de la INFORMACIÓ DE CONTACTE d'aquesta FIRA si us REGISTREU a firescatalanes.cat i consulteu la fira estant loguejats.