Fira de Sant Vicenç a l’Espluga de Francolí – El Foc
Temàtica
Oli
Recinte Firal
No pertany a un recinte firal
Període
Hivern
Municipi
L'Espluga de Francolí
Com arribar a la Fira   

Fira de Sant Vicenç a l’Espluga de Francolí – El Foc

   L'Espluga de Francolí / Conca de Barberà / Camp de Tarragona

  20/01/2022 a 23/01/2022  


Fira de l’Espluga de Francolí – El Foc, el nostre origen

CONSULTA AQUÍ EL PROGRAMA 2022

La Fira de l’Espluga de Francolí no només és una de les més lluïdes de la comarca, sinó que probablement sigui la més antiga. I és que va ser el 1565 quan es va dur a terme per primera vegada. En aquell moment, la Fira es va idear com una celebració en honor a Sant Vicenç, i el que oferia al públic era tot un seguit de plantes, arbres i d’altres productes per a la pagesia.
Avui en dia, l’oferta s’ha diversificat. A més a més dels productes pel camp, la Fira compta amb d’altres sectors. El primer, el de l’artesania, que aglutina tot un seguit de paradetes que ofereixin productes tals com joies, fusta, ceràmica, etc.; el segon, el de la gastronomia, amb stands on els visitants poden degustar i comprar des de coques i pans fins a embotits. A més a més, a la plaça de l’església podem trobar-hi els stands dels diversos establiments i entitats del poble, destinats a mostrar a la gent el seu funcionament i, si s’escau, oferir els seus productes.
A més a més de la mostra al carrer, la Fira compta amb un seguit d’actes molt variats, que al llarg dels últims anys han anat consolidant el seu programa. Un dels més importants és la Nit d’Entitats, una vetllada durant la qual s’atorga un reconeixement als espluguins que han fet alguna cosa remarcable en l’últim any, així com també a les entitats que celebren un aniversari. Després d’un sopar de germanor entre els membres de totes les entitats es procedeix a l’entrega dels reconeixements. La nit continua amb un ball i una festa jove.
Altres actes destacables de la Fira acostumen a ser exposicions, partits de futbol, el mercadet filatèlic i numismàtic i un concurs de dibuix infantil organitzat pel Casal de l’Espluga.
En l’última edició es va dur a terme una demostració d’oficis artesans, que també va incloure tallers infantils. D’altra banda, es va celebrar un esmorzar popular a base de caldo, llangonissa i pa torrat, amb la particularitat que cadascú s’havia de coure el seu menjar a la vora del foc.
(Font:AjEsplugaFrancolí)

Info comercialització i reserva d'espais

Accedeix si vols veure la info de comercialització o registra´t si encara no formes part de la comunitat Fires Catalanes. És 100% gratuït.
Register

  Galeria d'imatges

  Galeria de CartellsServeis per a FIRES
Si sou una FIRA, i només si sou una FIRA, consulteu a serveis@firescatalanes.cat preu i condicions dels nostres serveis de direcció tècnica, assessorament, logística, seguretat, plans d'evaquació, muntatges stands i carpes, programacions temàtiques, firaries per tipologia, etc...