Fira IMPULSA, Fira del canvi energètic
Data inici
29/02/2024
Data final
03/03/2024
Període
Hivern
Temàtica
Ecològica
Territori
Barcelona
Comarca
Alt Empordà
Municipi
Figueres
Espai
zona firal de Figueres
Codi Postal
17600
Recinte Firal
Fira de Manresa
Organitzador
Ajuntament de Figueres

Fira IMPULSA, Fira del canvi energètic

   Figueres / Alt Empordà / Barcelona

       zona firal de Figueres

 29/02/2024 - 03/03/2024 


La Fira IMPULSA, la Fira del canvi energètic neix de la necessitat d’ordenar els conceptes de transició energètica i posar en coneixement del teixit productiu i del públic general de totes les opcions que tenen disponibles per tal d’aconseguir la tant necessària transició energètica. Aquesta primera edició de la fira estarà dedicada al canvi energètic i concretament a les energies renovables, l’eficiència energètica i la mobilitat sostenible.

Aquesta fira està organitzada per l’Ajuntament de Figueres, Institut Català d’Energia (Generalitat de Catalunya), Clúster de l’Energia Eficient de Catalunya i el Consell Comarcal de l’Alt Empordà, amb el suport de la Diputació de Girona, la Cambra de Comerç de Girona, PIMEC, ADICAE, Gremi d’instal·ladors de Girona i el gremi de promotors i constructors de Girona.

En aquest marc, la fira Impulsa, la Fira del canvi energètic del 2024 es marca els objectius molt concrets, on la població i el teixit productiu pugui conèixer totes les opcions que tenen en les següents temàtiques:

Energies renovables:
Posar sobre la taula tots els tipus d’energia renovables que tenim actualment: geotèrmia, biogàs, biomassa, fotovoltaica, eòlica, hidroelèctrica, mareomotriu… conèixer i entendre cadascuna de les tipologies d’energia que podem implementar a nivell particular, empresarialment i com per part de l’administració pública pot ajudar a la població en general a entendre i acceptar aquestes energies.

Eficiència energètica:

Ens trobem en un moment de crisi climàtica on el malbaratament energètic és inviable. No serà possible fer la transició energètica sense disminuir la demanda d’energia. En aquest sentit, els aïllaments, cobertes, electrodomèstics eficients, etc. són vitals per a assolir els objectius del 2030, a més d’estalviar en les factures energètiques i fer un consum responsable.

Mobilitat sostenible:

Les ciutats i els entorns rurals cada vegada estan més massificats ja sigui per la concentració poblacional a les àrees metropolitanes, com per gaudir dels moments lliures en entorns naturals. És necessari doncs, transicionar cap a l’ús majoritari del transport públic i del transport alternatiu sostenible, i la progressiva transformació de la flota automobilística de motors de combustió de carburants fòssils a motors més eficients, elèctrics, híbrids o d’hidrogen, entre altres mesures.

La fira “Impulsa, la Fira del canvi energètic” es realitzarà a la zona firal de Figueres i comptarà amb les següents instal·lacions:

ZONA D’EXPOSICIÓ INTERIOR: Gran carpa de 1600 m2 on hi haurà desenes d’estands, una zona de b2b i trobada empresarial i una zona de conferències.
ZONA D’EXPOSICIÓ EXTERIOR: més de 5000 m2 dedicat a la mobilitat sostenible, on podrem conèixer les novetats dels cotxes elèctrics o híbrids, la mobilitat sostenible.
ZONA D’OCI: a la part exterior podrem gaudir d’una zona amb food truck on descansar desprès de visitar la fira, a més s’hi realitzaran demostracions i alguna actuació de petit format.
CENTRE INTEGRAT FERRAN SUNYER: a les sales de conferències del Centre Integrat Ferran Sunyer es podran veure ponències i presentacions durant tots els dies de la fira.
EDIFICI FISERSA: a l’auditori de l’empresa pública FISERSA es realitzaran jornades de la fira.

 

Horaris d’obertura:

  • Dijous 29 de febrer: de 10:00h a 19:00h
  • Divendres 1 de març: de 10:00h a 19:00h
  • Dissabte 2 de març: de 10:00h a 20:00h
  • Diumenge 3 de març: de 10:00h a 15:00h

Fira per professionals: 29 de febrer i 1 de març del 2024. ENTRADA GRATUÏTA PERÒ CAL ACREDITAR-SE.

Fira per tots els públics: 2 i 3 de març del 2024. ENTRADA LLIURE I GRATUÏTA.

Consulta aquí la web oficial de Fira IMPULSA, Fira del canvi energètic.

  Opinió dels usuaris

Valora aquesta Fira:
[ Mitjana: 0]


Info comercialització i reserva d'espais

Accedeix si vols veure la info de comercialització o registra´t si encara no formes part de la comunitat Fires Catalanes. És 100% gratuït.
RegisterInformació per a FIRAIRES
Si sou FIRAIRE, podeu consultar el detall de la INFORMACIÓ DE CONTACTE d'aquesta FIRA si us REGISTREU a firescatalanes.cat i consulteu la fira estant loguejats.