Fira de l’oli nou i les orelletes a La Pobla de Cérvoles
Període
Hivern
Temàtica
Oli
Territori
Lleida
Comarca
Les Garrigues
Municipi
La Pobla de Cérvoles
Recinte Firal
No pertany a un recinte firal
Com arribar a la Fira   

Fira de l’oli nou i les orelletes a La Pobla de Cérvoles

   La Pobla de Cérvoles / Les Garrigues / Lleida

  18/12/2022 a 18/12/2022  


Desde les 9h. Fira de parades amb més de 20 expositors on podem gaudir d’embotits, formatges, olis, artesania, sabons, coques…

Des de l’any 2007, la Cooperativa Sant Isidre Llaurador organitza la Fira de l’Oli Nou i les Orelletes. La celebració té lloc a mitjans de desembre al recinte de la Cooperativa i dura tot el matí. L’objectiu de la festa és donar a conèixer el primer oli de la collita.

Els assistents tenen l’oportunitat de presenciar l’elaboració de l’oli. Se segueix el mètode tradicional d’aixafar les olives amb grans moles de pedra i premsar, en fred, la pasta en premses hidràuliques tot veient rajar l’oli verge extra que es pot comprar a la botiga de la mateixa Cooperativa.

La festa consisteix en un esmorzar popular amb llonganissa, sardines i pa torrat. A més, es degusta l’oli nou i també les orelletes – les postres típiques de la comarca per les festes – i el vi dels cellers locals.

Paral·lelament, es pot visitar l’Ecomuseu, on s’hi troba una exposició sobre el sector de l’oli des que es planta l’olivera fins que es comercialitza l’oli. També es poden visitar els dos cellers del poble, el “Celler Mas Blanch i Jové” i “Cérvoles Celler”.


Info comercialització i reserva d'espais

Accedeix si vols veure la info de comercialització o registra´t si encara no formes part de la comunitat Fires Catalanes. És 100% gratuït.
Register

  Galeria d'imatges

  Galeria de CartellsServeis per a ORGANITZADORS DE FIRES
Si sou una FIRA, i només si sou una FIRA, consulteu a serveis@firescatalanes.cat preu i condicions dels nostres serveis de direcció tècnica, assessorament, logística, seguretat, plans d'evaquació, muntatges stands i carpes, programacions temàtiques, firaries per tipologia, etc...

Informació per a FIRAIRES
Si sou FIRAIRE, podeu consultar el detall de la INFORMACIÓ DE CONTACTE d'aquesta FIRA si us REGISTREU a firescatalanes.cat i consulteu la fira estant loguejats.