FIRHÀBITAT a Avià
Data inici
10/05/2024
Data final
12/05/2024
Període
Primavera
Temàtica
Ecològica
Territori
Barcelona
Comarca
Berguedà
Municipi
Avià
Codi Postal
08610
Recinte Firal
No pertany a un recinte firal
Organitzador
Associació Comarcal d’Empresaris de Berguedà (ACEB) i l’Ajuntament d’Avià

FIRHÀBITAT a Avià

   Avià / Berguedà / Barcelona

 10/05/2024 - 12/05/2024 


FIRHÀBITAT és La Fira de la Bioconstrucció i l’Eficiència Energètica de Catalunya al Berguedà. L’Associació Comarcal d’Empresaris de Berguedà (ACEB) i l’Ajuntament d’Avià, conjuntament amb professionals del sector, treballen perquè el certamen serveixi de plataforma per donar a conèixer la metodologia de la bioconstrucció, basada a erigir habitatges sostenibles, amb materials naturals i amb l’aprofitament de les energies renovables amb l’objectiu principal de buscar una màxima eficiència. A més a més, FIRHÀBITAT té un conveni de col·laboració amb l’Institut Espanyol de Baubiologie (IEB), que ha escollit el certamen com a seu de la seva trobada anual d’alumnes. L’IEB, que depèn de l’Institut Alemany de Baubiologie (IBN) porta a Avià els resultats dels treballs i seminaris d’especialització dels alumnes i docents del màster en bioconstrucció.

Els impulsors de Firhàbitat són Eduard Llop, David Casas i Jordi Pons, vinculats al món de la salut de l’hàbitat i la bioconstrucció, i tots ells exalumnes de l’Institut Espanyol de Baubiologie.

Aquest equip de professionals va traslladar la idea a l’Associació Comarcal d’Empresaris del Berguedà (ACEB) qui, compartint aquesta mateixa inquietud i filosofia, va decidir prendre part activa en la seva organització. La fira ha comptat també amb el suport de l’Ajuntament d’Avià que cedeix les instal·lacions i espais necessaris.

Firhàbitat ha anat evolucionant des del primer any, amb la introducció de millores i canvis per enriquir l’experiència dels professionals i visitants. Aquest 2024 la fira mantindrà l’espai d’expositors, així com les activitats paral·leles i les conferències per a tots els públics amb el tema Salut i Hàbitat com a eix central. Enguany, l’eix temàtic serà la salut dels habitatges i dels llocs de treball. Per aquest motiu, el programa de xerrades seguirà la línia de la salut com el factor diferencial de la bioconstrucció en contraposició a la construcció convencional. Es portaran a debat aspectes clau com la qualitat de l’aire, de l’aigua, la contaminació electromagnètica, els tòxics ambientals i tot allò que pot afectar la salut de les persones.

Firhàbitat és fruit de la suma de sinergies i relacions amb institucions i professionals del sector. És per això que es continua comptant amb la implicació de l’Institut Espanyol de Baubiologie, el Gremi de Fusta i Moble de Catalunya, la Red de Construcción con Paja i la UdG. A més, enguany s’incorporen nous col·laboradors: la Societat Catalana de Salut Ambiental (SOCSA), AUS (branca d’Arquitectura i Sostenibilitat del COAC) i el Col·legi d’Arquitectes de la Catalunya Central.

Totes aquestes entitats aportaran activitats paral·leles i xerrades que enriqueixen el programa de la fira. Com en les edicions passades, Firhàbitat aposta perquè els expositors i els professionals trobin el seu lloc al certamen i estableixin relacions i contactes comercials entre ells, però també perquè la mostra sigui un aparador i una porta d’entrada per a la ciutadania i el públic general que no coneix el sector.

És per això que l’organització està treballant en un programa d’activitats i propostes diverses que es donaran a conèixer properament.

Una de les novetats serà la jornada dedicada als estudiants de secundària amb la voluntat de despertar el seu interès pels oficis relacionats amb el sector de la bioconstrucció, visibilitzant sortides professionals que potser ara desconeixen i que tenen una gran projecció de futur.

Consulta aquí la web oficial de FIRHÀBITAT a Avià.

  Opinió dels usuaris

Valora aquesta Fira:
[ Mitjana: 0]

  Galeria d'imatges

FirhÀbitat A Avià Foto 4 FirhÀbitat A Avià Foto 2 FirhÀbitat A Avià Foto 1

Info comercialització i reserva d'espais

Accedeix si vols veure la info de comercialització o registra´t si encara no formes part de la comunitat Fires Catalanes. És 100% gratuït.
Register

  Galeria de Cartells

FirhÀbitat A Avià Cartell 2023 FirhÀbitat A Avià Cartell 2021Informació per a FIRAIRES
Si sou FIRAIRE, podeu consultar el detall de la INFORMACIÓ DE CONTACTE d'aquesta FIRA si us REGISTREU a firescatalanes.cat i consulteu la fira estant loguejats.