Lactium, mostra de formatges catalans a Vic
Període
Primavera
Temàtica
Formatges
Territori
Catalunya Central
Comarca
Osona
Municipi
Vic
Espai
Parc Jaume Balmes de Vic
Recinte Firal
Vic Fires
Com arribar a la Fira   

Lactium, mostra de formatges catalans a Vic

   Vic / Osona / Catalunya Central

      Parc Jaume Balmes de Vic

  14/05/2022 a 15/05/2022  


Lactium, la mostra de formatges catalans, és un esdeveniment co-organitzat per l’Ajuntament de Vic i ACREFA, l’Associació Catalana de Ramaders i Elaboradors de Formatge Artesà.

Enguany Lactium celebrarà una nova edició, on renova els seus compromisos:

  • Practicar i impulsar les bones pràctiques vers la sostenibilitat en totes les seves dimensions
  • Divulgar i prescriure la cultura i els valors del formatge artesà català des de 3 àmbits:
  • L’impacte al territori: paisatge, la biodiversitat, la dinamització i emprenedoria rural, etc.
    L’univers del formatge: tecnologies, la llet i el bestiar
    El formatge a la taula: el tast i degustació, la conservació
    Defensar i promoure la producció artesana i de proximitat agroalimentària i promoure’n la qualitat i la innovació

Lactium, la festa del formatge català
Els dies 14 i 15 de maig, el Parc Jaume Balmes de la ciutat de Vic, albergarà una nova celebració de Lactium.

La presència de 40 formatgeries catalanes i artesanes d’arreu del país, un recull de més de 200 formatges per tastar i comprar al tall, confirmen Lactium com el mercat de formatges més gran de Catalunya.

10 empreses agroalimentàries, artesanes i de proximitat i els seus productes, complementaran l’oferta comercial de formatges

El TxisBar. L’espai on poder tastar i descobrir els millors formatges presents a la mostra, tallats i servits al moment per poder-los gaudir al Parc Jaume Balmes en companyia d’una copa de vi.

L’Aula del Formatge BonPreu-Esclat. Una carpa amb capacitat per 45 persones, acollirà la programació de 10 activitats amb els formatges com a protagonistes. Un espai on descobrir el relat gastronòmic, paisatgístic i cultural del formatge de la mà de formatgeres/ers i especialistes

El TxisArts. L’escenari més polivalent de Lactium, amb la programació de música en directe, espectacles familiars, l’entrega de Premis del Concurs Lactium i la elecció en directe del Premi Millor Formatge Català Lactium-Gastroteca

Llet de Cabres Catalanes. De la mà del segell Llet de Cabres Catalanes, Lactium estrena un nou espai d’activitats, on el bestiar, els ramaders i el territori seran protagonistes.

Concurs Lactium: formatges artesans de Catalunya
El concurs de formatges de referència a Catalunya recupera la normalitat i celebrarà les deliberacions del Jurat el dissabte 14 de maig durant el matí a la Casa Ricart de Vic. En paral·lel es celebraran dues sessions de tast del jurat que tindran lloc les setmanes prèvies en localitzacions singulars, i a on es valoraran dues categories convocades a Concurs.

En el marc de la normalitat, el Concurs Lactium recupera les categories de Mató i Llets Fermentades, convocant així, un total de 15 categories a Concurs i a més de 70 especialistes com a membres del jurat. Un any més, durant l’entrega de Premis s’escollirà en rigorós directe el Premi Millor Formatge Català Lactium-Gastroteca 2022 i es donarà a conèixer el Premi Formatgeria Sostenible, reconeixent una iniciativa entorn a les bones pràctiques vers la sostenibilitat entre les formatgeries catalanes.


Info comercialització i reserva d'espais

Accedeix si vols veure la info de comercialització o registra´t si encara no formes part de la comunitat Fires Catalanes. És 100% gratuït.
Register

  Galeria d'imatges

  Galeria de CartellsServeis per a ORGANITZADORS DE FIRES
Si sou una FIRA, i només si sou una FIRA, consulteu a serveis@firescatalanes.cat preu i condicions dels nostres serveis de direcció tècnica, assessorament, logística, seguretat, plans d'evaquació, muntatges stands i carpes, programacions temàtiques, firaries per tipologia, etc...

Informació per a FIRAIRES
Si sou FIRAIRE, podeu consultar el detall de la INFORMACIÓ DE CONTACTE d'aquesta FIRA si us REGISTREU a firescatalanes.cat i consulteu la fira estant loguejats.