Fires Osona

La Comarca d’Osona ofereix interessants fires, mostres, mercats i jornades gastronòmiques repartides per tot el seu territori.

 

La Comarca d’Osona

Osona és una comarca amb una rica història i tradició. Amb una població de més de 150 mil habitants, la seva capital és la ciutat de Vic. Els sectors clau de l’economia osonenca inclouen la ramaderia i la producció alimentària, i això es reflecteix en les seves fires i mercats.
 
Osona Foto Min

 

Fires destacades d’Osona

A Osona, es destaquen diverses fires amb una rica història. Algunes d’aquestes inclouen la Fira de la Maduixa a Tona i la Fira de Sant Andreu a Vic.

En el vessant més natural de la comarca, cal esmentar la Fira de l’Herba de Folgueroles, que destaca la riquesa de la flora local, i la Fira del Bolet de Malla, que celebra la varietat de bolets a la regió.
 
 

Gastronomia d’Osona

La gastronomia d’Osona combina la tradició amb la modernitat, oferint plats únics i saborosos. Des dels cargols a la llauna fins als embotits artesans, la regió és coneguda pels seus sabors autèntics.

Els plats tradicionals com faves a la catalana, l’escudella i carn d’olla, i els canelons són imprescindibles en la gastronomia d’Osona. Els formatges locals i els vins de la comarca complementen aquesta experiència gastronòmica única.

Història d’Osona

La comarca d’Osona, amb la seva riquesa històrica i cultural, ofereix un viatge fascinant pel passat de Catalunya.
En èpoques antigues, aquesta terra va ser poblada pels ilergetes, i més tard va veure la influència romana amb la construcció de vies importants com la Via Augusta. L’Edat Mitjana va ser testimoni de la formació de castells i la consolidació de pobles al voltant de centrals el religioses, com la Seu d’Urgell.
Osona va viure un període destacat amb la creació del Comtat d’Osona al segle IX, contribuint al desenvolupament del feudalisme. Durant aquest temps, van sorgir construccions notables com la Catedral de Vic, que ha esdevingut un símbol distintiu.
La comarca també va jugar un paper crucial durant la Guerra dels Segadors i altres conflictes que van marcar la història de Catalunya. La seva situació geogràfica i la seva importància estratègica van convertir Osona en escenari de lluites i esdeveniments històrics.
L’època moderna va veure el desenvolupament agrícola i ramader, amb una forta empremta de tradicions rurals. El modernisme va arribar amb força, amb edificis com la Masia Freixa a Manresa, que exemplifica aquest estil arquitectònic.
Avui, Osona manté viva la seva història a través de monuments, festivitats i la passió dels seus habitants per preservar i compartir les seves arrels amb els visitants.

On és Osona?

Osona Mapa

Properes Fires d’Osona

02-03-24 a 03-03-24

Fira Natura i Muntanya a Sant Bartomeu del Grau

Sant Bartomeu del Grau
22-03-24 a 24-03-24

Mercat del Ram a Vic

Vic
23-04-24

Festa de Sant Jordi a Santa Eulàlia de Riuprimer

Santa Eulàlia de Riuprimer
01-06-24

Keramik

Sant Julià de Vilatorta
01-06-24 a 02-06-24

Fira de la Ratafia a Centelles

Centelles
01-12-24

Fira de Nadal a Sant Vicenç de Torelló

Sant Vicenç de Torelló
04-12-24 a 08-12-24

Mercat Medieval de Vic

Vic