Festa del Vi Novell a Barcelona
Data inici
09/12/2023
Data final
09/12/2023
Període
Tardor
Temàtica
Vins i Caves
Territori
Barcelona
Comarca
Barcelonès
Municipi
Barcelona
Espai
Jardins del Palau Robert
Codi Postal
08008
Recinte Firal
No pertany a un recinte firal
Organitzador
Col·lectiu d'elaboradors de Vi Novell

Festa del Vi Novell a Barcelona

   Barcelona / Barcelonès / Barcelona

       Jardins del Palau Robert

 09/12/2023 - 09/12/2023 


De 11 a 20h. El Vi Novell retorna un any més a Barcelona. El col·lectiu de cellers elaboradors de vi novell i l’Institut Català de la Vinya i el Vi (INCAVI) estan finalitzant els preparatius de la Festa del Vi Novell, que se celebrarà aquest dissabte 9 de desembre als jardins del Palau Robert de Barcelona. En aquesta edició del 2023, hi participaran 8 cellers catalans elaboradors i dos cellers mallorquins.

Durant tot el dia, els assistents tindran l’oportunitat de degustar els vins novells amb Denominació d’Origen dels cellers Carles Andreu, Vinícola de Sarral i Vins Petxina, de la DO Conca de Barberà; Celler Cooperatiu d’Espolla, de la DO Empordà; Celler Masroig i Celler Ronadelles, de la DO Montsant; Maset, de la DO Penedès, i Sant Josep Vins, de la DO Terra Alta. Com a novetat d’enguany, s’ha convidat a dos cellers mallorquins, Jaume de Puntiró i Petit Celler, que també presentaran els seus vins novells al públic barceloní.

Amb l’objectiu d’animar la jornada i promoure el coneixement del vi novell, s’han organitzat diverses activitats culturals, com ara actuacions teatrals i un joc de preguntes relacionades amb aquest tipus de vi.

Aquest serà el segon any consecutiu en què la Festa del Vi Novell se celebra a les portes de les festes de Nadal, buscant destacar tota la temporada del novell, que s’inicia l’11 de novembre i es prolonga fins ben entrat el febrer. L’any passat, la festa a Barcelona va ser tot un èxit, amb més de 4.000 tastets i una gran afluència de públic durant tot el dia.

Pel que fa al Vi Novell, aquesta iniciativa neix de la proposta d’un grup de cellers compromesos amb la tradició del Vi Novell al INCAVI, amb l’objectiu de promocionar els vins amb Denominació d’Origen elaborats i comercialitzats arreu del territori utilitzant el terme tradicional “novell”.

Els principals elements que caracteritzen el vi novell són la temporalitat i la producció limitada. Aquest any, s’han posat a la venda 66.500 ampolles de vi novell. El Vi Novell es comença a oferir per Sant Martí (11 de novembre), i el seu consum perdura fins que apareixen els primers vins joves dels cellers. És un vi extraordinàriament fresc i afruitat que evoca el sabor del raïm, ideal per acompanyar diverses menjars, especialment els elaborats amb productes de temporada i com a maridatge perfecte per a productes derivats del porc.

 

Consulta aquí la web oficial de Festa del Vi Novell a Barcelona.

  Opinió dels usuaris

Valora aquesta Fira:
[ Mitjana: 0]

  Galeria d'imatges

Festa Del Vi Novell A Barcelona Cellers Novell 2023 Festa Del Vi Novell A Barcelona Foto 1 Min Festa Del Vi Novell A Barcelona Foto 2 Min

Info comercialització i reserva d'espais

Accedeix si vols veure la info de comercialització o registra´t si encara no formes part de la comunitat Fires Catalanes. És 100% gratuït.
Register

  Galeria de Cartells

Festa Del Vi Novell A Barcelona Cartell 2023 Min Festa Del Vi Novell A Barcelona Cartell 2018 MinInformació per a FIRAIRES
Si sou FIRAIRE, podeu consultar el detall de la INFORMACIÓ DE CONTACTE d'aquesta FIRA si us REGISTREU a firescatalanes.cat i consulteu la fira estant loguejats.