Fira de Reis a Igualada
Període
Hivern
Temàtica
Festes de Nadal i Reis
Territori
Barcelona
Comarca
Anoia
Municipi
Igualada
Espai
Passieg Verdaguer
Recinte Firal
Fira Igualada

Fira de Reis a Igualada

   Igualada / Anoia / Barcelona

      Passieg Verdaguer

  06/01/2022 a 06/01/2022  


La Fira de Reis és una de les fires més antigues de les que es celebren a casa nostra. La concessió del privilegi de celebració de fires i mercats era una prerrogativa reial, el 1373 Pere III el Cerimoniós concedí a Igualada el privilegi de celebrar una Fira, que començà en la festa de l’Epifania del Senyor i de durada els quinze dies següents, origen de la tradicional Fira de Reis.

El novembre de 1951, amb la formació de Foment de Fires i Mercats sota el patronatge de l’Ajuntament d’Igualada, els seus promotors decidiren assumir, com a primera activitat pública, l’organització de la Fira de Reis de 1952.

L’esmentada Fira constà, a més del tradicional mercat ramader, d’exposicions de maquinària i altres inputs per al sector agrícola i de productes diversos. La secció dedicada al bestiar (cavallí, oví, boví i porcí), s’ubicà a la plaça d’Espanya i als carrers propers, la de planters (hortícoles, d’arbres fruiters i de diverses varietats de vinya americana), a la plaça de Sant Joan, els estands de maquinària agrícola i les parades de venedors de teixits, llibres, cristalleria i venda ambulant en general, al passeig de les Cabres. A la rambla del General Vives s’hi instal·laren altres estands dedicats a l’exhibició i venda de maquinària agrícola, i a la plaça de l’Ajuntament se celebrà el popular mercat d’avicultura i de fruites.

Avui en dia la Fira de Reis és un autèntic aconteixement comercial i social. En aquesta Fira especialitzada en planters, és tradicional que els pagesos de la comarca s’abasteixin dels planters d’arbres que necessiten per l’any. Darrerament s’ha complementat amb productes d’artesania d’aquí i de fora i amb parades que ofereixen alimentació i productes artesanals.

(Font:FiraIgualada)


Info comercialització i reserva d'espais

Accedeix si vols veure la info de comercialització o registra´t si encara no formes part de la comunitat Fires Catalanes. És 100% gratuït.
RegisterServeis per a ORGANITZADORS DE FIRES
Si sou una FIRA, i només si sou una FIRA, consulteu a serveis@firescatalanes.cat preu i condicions dels nostres serveis de direcció tècnica, assessorament, logística, seguretat, plans d'evaquació, muntatges stands i carpes, programacions temàtiques, firaries per tipologia, etc...

Informació per a FIRAIRES
Si sou FIRAIRE, podeu consultar el detall de la INFORMACIÓ DE CONTACTE d'aquesta FIRA si us REGISTREU a firescatalanes.cat i consulteu la fira estant loguejats.