Fira del Carbó a Sant Llorenç de la Muga
Data inici
03/03/2024
Data final
03/03/2024
Període
Hivern
Temàtica
Artesania
Territori
Girona
Comarca
Alt Empordà
Municipi
Sant Llorenç de la Muga
Codi Postal
17732
Recinte Firal
No pertany a un recinte firal
Organitzador
Ajuntament Sant Llorenç de la Muga

Fira del Carbó a Sant Llorenç de la Muga

   Sant Llorenç de la Muga / Alt Empordà / Girona

 03/03/2024 - 03/03/2024 


La Fira del Carbó de Sant Llorenç de la Muga és un esdeveniment que celebra i commemorar un ofici tradicional com és el del carboner.

Una fira diferent, amb venda de carbó artesá preparat els dies previs a la carbonera del poble, visites guiades a la carbonera,  parades d´artesania i espai gastròmic per poder omplir la panxa o fer algún mos.

Un equip de vint-i-dues persones i altres col·laboradors han disposat trenta tones de fusta d’alzina perquè cremi entre dotze i quinze dies per esdevenir carbó vegetal que es vendrà a restaurants i a la Fira del Carbó.

El terme carboner es la persona que fabrica carbó en una carbonera a partir de llenya. La carbonera es forma de manera artesanal posant els mateixos troncs de llenya en forma de con i coberts d’una capa de terra d’uns 20 cm de gruix. A la part superior del forn es practica una llar de foc i es fan respiradors a la base per avivar el foc. S’introdueixen brases per la xemeneia i s’alimenta amb blocs de fusta regularment. Al cap d’uns 20 o 30 dies els troncs de fusta s’han reduït a carbó.

 



  Opinió dels usuaris

Valora aquesta Fira:
[ Mitjana: 0]

  Galeria d'imatges

Fira Del Carbo (1) Fira Del Carbo

Info comercialització i reserva d'espais

Accedeix si vols veure la info de comercialització o registra´t si encara no formes part de la comunitat Fires Catalanes. És 100% gratuït.
Register

  Galeria de Cartells

Fira Del Carbo



Informació per a FIRAIRES
Si sou FIRAIRE, podeu consultar el detall de la INFORMACIÓ DE CONTACTE d'aquesta FIRA si us REGISTREU a firescatalanes.cat i consulteu la fira estant loguejats.