Fira del Vapor a Sant Vicenç de Castellet
Data inici
01/06/2024
Data final
02/06/2024
Període
Primavera
Temàtica
Històrica
Territori
Barcelona
Comarca
Bages
Municipi
Sant Vicenç de Castellet
Codi Postal
08295
Recinte Firal
No pertany a un recinte firal

Fira del Vapor a Sant Vicenç de Castellet

   Sant Vicenç de Castellet / Bages / Barcelona

 01/06/2024 - 02/06/2024 


La Fira del Vapor ens recrea la vida quotidiana a Sant Vicenç de Castellet, a la comarca del Bages, entre 1868 i 1923, quan el ferrocarril i el batec de les fàbriques tèxtils anaven amb vapor.

Amb la instal·lació de fàbriques, al municipi pràcticament deshabitat, naixia el poble de Sant Vicenç de Castellet. Molta gent del camp venia buscant noves oportunitats. Poc a poc es passava d’una societat agrària a una industrial, acompanyada de multitud de canvis. S’obrien molts comerços, tallers de menestrals, i sorgien noves necessitats. El ball, el teatre, el cant, els cafès, el joc, la festa i l’incipient cinema alliberaven la gent de la monotonia i duresa del treball industrial i rural.

La Fira del Vapor ofereix un conjunt d’espectacles recordant l’època, per a tots els públics, amb un mercat d’artesans, una mostra d’oficis tradicionals, jocs tradicionals i exposicions. Els visitants poden gaudir d’un viatge en el temps, descobrint la vida quotidiana i les activitats característiques de Sant Vicenç de Castellet durant el període en què el vapor impulsava el desenvolupament del municipi.

Consulta aquí la web oficial de Fira del Vapor a Sant Vicenç de Castellet.

  Opinió dels usuaris

Valora aquesta Fira:
[ Mitjana: 0]

  Galeria d'imatges

Fira Del Vapor Sant Vicenç 2 (1) Fira El Vapor Sant Vicenç 3 (1) Fira Del Vapor Sant Vicenç (1) Fira Del Vapor (1)

Info comercialització i reserva d'espais

Accedeix si vols veure la info de comercialització o registra´t si encara no formes part de la comunitat Fires Catalanes. És 100% gratuït.
Register

  Galeria de Cartells

Fira Del Vapor 2024 (1) Fira Del Vapor A Sant Vicenç De Castellet Cartell 2023Informació per a FIRAIRES
Si sou FIRAIRE, podeu consultar el detall de la INFORMACIÓ DE CONTACTE d'aquesta FIRA si us REGISTREU a firescatalanes.cat i consulteu la fira estant loguejats.