Fira d’Oficis i Menestrals a Rialp
Data inici
05/06/2022
Data final
05/06/2022
Període
Primavera
Temàtica
Cultura popular
Territori
Alt Pirineu
Comarca
Pallars Sobirà
Municipi
Rialp
Codi Postal
25594
Recinte Firal
No pertany a un recinte firal

Fira d’Oficis i Menestrals a Rialp

   Rialp / Pallars Sobirà / Alt Pirineu

 05/06/2022 - 05/06/2022 


En la memòria de les persones grans, Rialp era un poble d’oficis. Als petits pobles, en canvi, gairebé tothom era pagès i vivien de la ramaderia gràcies als recursos que tenien més a l’abast: pastures, agricultura de muntanya, boscos…

Tot aquest entramat formava part d’un equilibri econòmic que va perpetuar durant segles i que va anar dibuixant i deixant empremta en el territori que avui podem veure.

La fira intenta dinamitzar els petits negocis d’artesania, basats en la tradició dels oficis al municipi.

Com a objectius específics, cal citar:

Posar en valor l’activitat ramadera i l’activitat artesana als pobles, tot donant-la a conèixer al públic visitant per tal que aquest entengui la importància dinamitzadora d’aquestes activitats en els petits pobles de muntanya.

La fira s’iniciarà a les 10.00 hores, amb el tradicional toc de campanes, que donarà pas a demostracions d’oficis antics, tallers per a grans i petits i parades de productes artesanals.

Entre d’altres, es podrà fer una passejada a cavall; una activitat de dinàmica de circ amb ‘La Caliu’, o el concert de cloenda a càrrec dels alumnes de l’Escola de Música Itinerant del Pallars. Tot plegat tindrà el maridatge del vi del Celler Cota 730 i productes de la formatgeria Montsent de Pallars.

 

   Opinió dels usuaris

Valora aquesta Fira:
[ Mitjana: 0]


Info comercialització i reserva d'espais

Accedeix si vols veure la info de comercialització o registra´t si encara no formes part de la comunitat Fires Catalanes. És 100% gratuït.
Register

  Galeria de Cartells

Fira d'Oficis i Menestrals a Rialp Fira d'Oficis i Menestrals a RialpInformació per a FIRAIRES
Si sou FIRAIRE, podeu consultar el detall de la INFORMACIÓ DE CONTACTE d'aquesta FIRA si us REGISTREU a firescatalanes.cat i consulteu la fira estant loguejats.