Fires la Noguera

La Comarca de la Noguera ens ofereix interessants fires, mostres, mercats i jornades gastronòmiques repartides per tot el seu territori.

 

La Comarca de la Noguera

La Noguera compta amb gairebé 40 mil habitants i la seva capital és la ciutat de Ciutat de la Noguera. El motor econòmic de la Noguera és la agricultura, la ramaderia i altres activitats relacionades amb la terra.
 
La Noguera Foto Min

 

Fires destacades de la Noguera

A la Comarca de la Noguera destaquen per la seva història fires com la Fira dels Alls i Mercat de Santa Llúcia a Balaguer, així com la Fira de la Perdiu a Vilanova de Meià o la Fira de la Sal a Les Avellanes i Santa Linya.
 
 

Gastronomia de la Noguera

La gastronomia de la comarca de la Noguera ofereix una amplia varietat de plats tradicionals. Des de la truita de riu fins als carns a la brasa, passant pels formatges artesans i els dolços típics de la zona.
Els vins de la Noguera, amb cellers escampats per tot el territori, també són molt apreciats.

Història de la Noguera

La Noguera, situada a la part occidental de Catalunya, té una història rica que abasta diferents èpoques i esdeveniments clau.
Amb arrels que es remunten a l’època romana, la comarca va experimentar diverses influències culturals. El seu nom, derivat del terme “nucaria” que significa terra de noguera, destaca la seva connexió amb la natura.
Durant l’Edat Mitjana, la Noguera va veure la construcció de castells i la formació de poblacions al voltant de punts estratègics. El Castell de Sant Vicenç de Camós és un testimoni d’aquest període històric.
Al segle XX, la comarca va ser escenari de moviments culturals i socials significatius. Aquesta època va deixar una empremta a la Noguera, amb canvis en la seva estructura econòmica i el desenvolupament de la seva identitat.
Avui, la Noguera segueix sent un territori on la història es barreja amb la vida moderna, amb paisatges que parlen de temps passats i ciutats que reflecteixen la seva evolució al llarg dels segles.

On és la Noguera?

La Noguera Mapa

Properes Fires de la Noguera

Fires ja realitzades Noguera

08-06-24

Primavera Wine a Balaguer

Balaguer
24-05-24 a 26-05-24

Balaguer Medieval – Harpia

Balaguer
04-05-24

Primavera Wine

Artesa de Segre
27-04-24 a 28-04-24

Fira Q, a Balaguer

Balaguer
27-04-24 a 28-04-24

Trobada de Campaners, a l’Os de Balaguer

Os de Balaguer
06-04-24 a 07-04-24

Fira Gerb

Os de Balaguer
03-12-23

Fira Artesana a Àger

Àger
29-10-23

Fira de la Sal a Les Avellanes i Santa Linya

Les Avellanes i Santa Linya
07-10-23 a 08-10-23

Firauto a Balaguer

Balaguer