Fires Ripollès

La Comarca del Ripollès ens ofereix interessants fires, mostres, mercats i jornades gastronòmiques en un entorn ric en cultura i tradició.

 

La Comarca del Ripollès

El Ripollès té una població de més de 25 mil habitants i la seva capital és la ciutat de Ripoll. La comarca destaca pel seu patrimoni natural i històric, amb una economia diversificada que es reflecteix en les seves festes i esdeveniments.
 
El Ripollès Foto Min

 

Fires destacades del Ripollès

A la Comarca del Ripollès, destaquen fires amb arrels profundes com la Fira de Sant Eudald de Ripoll, que celebra el patró de la ciutat, així com la Fira de la Puríssima a Camprodon, que commemora la festivitat de la Immaculada Concepció.
 
 

Gastronomia del Ripollès

La gastronomia de la comarca és una fusió de sabors autèntics. Plats com el trinxat amb botifarra negra i la coca de recapte reflecteixen la riquesa dels productes locals.
Productes com els embotits artesans i els formatges de la zona són part integral de la gastronomia local.

Història del Ripollès

El Ripollès, ubicat als Pirineus orientals, és una comarca amb una rica història i un entorn natural impressionant. El seu nom es deriva del riu Ter, que travessa la regió, configurant paisatges de muntanya pintorescos.
Amb arrels que es remunten a èpoques preromanes, el Ripollès va veure la construcció del monestir de Santa Maria de Ripoll al segle IX, que va ser un centre cultural i espiritual destacat. Aquest monestir va tenir un paper crucial en el desenvolupament de la llengua catalana.
Durant l’Edat Mitjana, es van fundar diverses viles i la comarca va viure un període de prosperitat econòmica gràcies a l’agricultura i la ramaderia. El romànic va deixar empremtes notables, amb esglésies i edificis que encara es conserven.
En èpoques més modernes, el Ripollès va experimentar canvis socioeconòmics, però va mantenir la seva relació estreta amb la natura. Avui, la comarca convida a explorar els seus paisatges muntanyosos, pobles amb encant i a gaudir de la seva rica herència històrica.

On és el Ripollès?

El Ripollès Mapa

Properes Fires del Ripollès

15-03-24 a 17-03-24

Fira de les 40 hores a Ripoll

Ripoll