Fires Montsià

La Comarca del Montsià ens ofereix interessants fires, mostres, mercats i jornades gastronòmiques repartides per tot el seu territori.

 

La Comarca del Montsià

El Montsià compta amb una població de més de 40 mil habitants i la seva capital és la ciutat de Tortosa. El motor econòmic del Montsià és la agricultura i la pesca, i això es veu reflectit en les seves fires i mercats.
 
Montsià Foto Min

 

Fires destacades del Montsià

A la Comarca del Montsià destaquen per la seva història fires com la Fira de l’Oli de Amposta, que s’enmarca en la Festa Major de la ciutat, així com la Fira del Peix de Sant Carles de la Ràpita.

En la vessant més natural del Montsià, cal remarcar la Fira dels Ports de Alcanar, una mostra de productes locals i activitats tradicionals, i la Fira de les Terres de l’Ebre, dedicada a la promoció dels productes artesans de la comarca.
 
 

Gastronomia del Montsià

La gastronomia de la comarca es troba en la frontera entre la cuina marinera i la de terra, fusionant sabors de la mar i la muntanya.

Parlar de la gastronomia al Montsià significa abordar la riquesa de la tradició pesquera i la cultura arrossera. Des dels plats més emblemàtics com l’arròs a banda fins als més tradicionals com el suquet de peix, la comarca ofereix una variada oferta culinària. No es pot oblidar el peix fresc i els productes de la horta, així com els vins de la terra.

Història del Montsià

El Montsià, al sud de Catalunya, presenta una rica història marcada per diverses civilitzacions i esdeveniments rellevants.
Amb arrels que es remunten a l’antiguitat, la comarca va ser habitada pels ibers i, posteriorment, va experimentar la influència romana. Vestigis arqueològics com el Castell d’Ulldecona testimonien aquest llegat.
Durant l’Edat Mitjana, el Montsià va ser escenari de conflictes i canvis territorials, amb la construcció de castells per protegir la regió. Les seves terres fèrtils han estat un element clau en el desenvolupament agrícola.
Amb el temps, la comarca ha vist transformacions econòmiques i socials, mantenint-se com una zona de gran interès històric i paisatgístic. La seva història continua sent un llegat viu, visible en els seus pobles i monuments que narren el passat de la regió.

On és el Montsià?

Montsià Mapa

Properes Fires del Montsià