Fires Montsià

 

La Comarca del Montsià ens ofereix interessants fires, mostres, mercats i jornades gastronòmiques repartides per tot el seu territori.

 

La Comarca del Montsià

El Montsià té una població de més de 60 mil habitants i la seva capital és la ciutat d’Amposta. El motor principal de l’economia del Montsià és l’agricultura, la pesca, la ramaderia i el turisme, tot aquest conjunt es pot veure reflectit amb les seves fires, mercats i celebracions. Amb l’arribada de l’estiu, el turisme té un paper protagonista a la comarca del Montsià, gràcies a tots els atractius turístics que hi té.

Montsià Foto Min

 

Fires destacades del Montsià

A la Comarca del Montsià destaquen diverses fires, com ve a ser la Fira de Mostres d’Amposta, la Festa de l’Arròs i la Carxofa, la Festa del Mercat a la plaça, la Festa de la plantada de l’arròs, la Festa de la Sega i a més, el Festival Internacional de Teatre i Circ d’Amposta.
A la població de la Ràpita es realitza la celebració d’Orígens, on el barri de Xicago recupera les vivències de principis del segle XX a través de les formes de vida populars i tradicionals.
Hi ha moltes celebracions de caràcter gastronòmic, com ve a ser al Godall on es du a terme la Fira de l’Oli i l’Espàrrec, a La Ràpita on es fan les Jornades Gastronòmiques del Caldo, a la Sènia que té lloc la Fira Gastronòmica amb tots els productes típics de les terres de l’Ebre i a Santa Bàrbara que es porta a cap La Fira de l’Oli Novell, dels Cítrics i del Comerç.
 

Gastronomia del Montsià

La gastronomia de la comarca es troba en la frontera entre la cuina marinera i la de terra, fusionant sabors de la mar i la muntanya.
Parlar de la gastronomia al Montsià significa abordar la riquesa de la tradició pesquera i la cultura arrossera. Des dels plats més emblemàtics com l’arròs a banda fins als més tradicionals com el suquet de peix, la comarca ofereix una variada oferta culinària. No es pot oblidar el peix fresc, les carxofes, la clementina IGP, els musclos, les anguiles, les baldanes d’arròs, els ostrons i els productes de l’horta, així com els vins de la terra.

I com a dolços destaquen el pa-i-oli i els malfets.
 

Història del Montsià

El Montsià, al sud de Catalunya, presenta una rica història marcada per diverses civilitzacions i esdeveniments rellevants.
Amb arrels que es remunten a l’antiguitat, la comarca va ser habitada pels ibers i, posteriorment, va experimentar la influència romana. Vestigis arqueològics com el Castell d’Ulldecona testimonien aquest llegat.
Durant l’Edat Mitjana, el Montsià va ser escenari de conflictes i canvis territorials, amb la construcció de castells per protegir la regió. Les seves terres fèrtils han estat un element clau en el desenvolupament agrícola.
Amb el temps, la comarca ha vist transformacions econòmiques i socials, mantenint-se com una zona de gran interès històric i paisatgístic. La seva història continua sent un llegat viu, visible en els seus pobles i monuments que narren el passat de la regió.
 

On és el Montsià?

Montsià Mapa

Properes Fires del Montsià

Fires ja realitzades Montsià

16-05-24 a 19-05-24

Festa del Mercat a la Plaça a Amposta

Amposta
09-05-24 a 12-05-24

Arrels Planeres a Santa Bàrbara

Santa Bàrbara
04-05-24 a 05-05-24

Fira Gastronòmica de la Sénia

La Sénia
27-04-24 a 28-04-24

Festival Foodtrucks a Amposta

Amposta
20-04-24

Fira Nàutica a La Ràpita

Sant Carles de la Ràpita
13-04-24

Fira Àgora a Ulldecona

Ulldecona
06-03-24 a 08-03-24

Fòrum Jove Terres de l’Ebre

Amposta
16-10-23 a 22-10-23

Jornades de les Lletres Ebrenques

Amposta
14-10-23 a 15-10-23

Fira de Sant Lluc a Ulldecona

Ulldecona
01-10-23

FiraDisc a Amposta

Amposta